iPadclub gaat op Twitter verhuizen naar @iCulture

iPadclub is vannacht overgestapt naar het nieuwe Twitter-account @iCulture. Volg daarom @iCulture als je geen tweet over iPad en ander iOS-nieuws wilt missen!

twitter ipad vogelAchter de schermen zijn we bij iPadclub druk bezig om de website en de nieuwsvoorziening nog beter te maken. Een naam die je daarbij regelmatig zult tegenkomen is iCulture. Dit is de overkoepelende naam voor al onze activiteiten op het gebied van iOS, ongeacht of het nu met iPad, iPhone, Apple TV, iTunes of Apple in het algemeen te maken heeft. iPadclub dekt immers niet altijd de lading en er zijn veel nieuwtjes die zowel op iPhoneclub als iPadclub thuishoren. De eerste stap naar een betere integratie van beide websites hebben we vannacht genomen. Al onze iOS-nieuwtjes zijn voortaan te volgen via het account @iCulture. Let op: via het oude account @iPadNL zul je geen updates meer ontvangen. Zorg dus dat je dit handmatig aanpast!

Dit is een repost om het artikel en de twitter-verhuizing nog eens goed onder de aandacht te brengen.

Wat is er gebeurd?

Als je op Twitter actief bent, dan ken je vast al ons account @iPadNL. Dat heeft momenteel bijna 22.000 volgers en is daarmee iets kleiner dan ons account @iPhoneclub. Beide accounts zijn nu samengevoegd en te volgen via één account, @iCulture. Je kunt hier voortaan al het nieuws lezen over iPhone, iPod touch, iPad, Apple TV, iTunes en eventuele toekomstige iOS-producten van Apple. Bij het samenvoegen van beide accounts hebben we ervoor gekozen voor een oplossing met een zo klein mogelijke inspanning voor onze lezers. Alle 50.000 volgers van het account @iPhoneclub zijn vannacht automatisch overgezet. Het is niet mogelijk om dat ook bij @iPadNL automatisch te doen, dus je zult handmatig actie moeten ondernemen.

Wat moet ik doen?

@iPadNL is vannacht uitgefaseerd. Er zullen geen updates meer op dit Twitter-account verschijnen. Doe het volgende om in de toekomst niets te hoeven missen:

  • Ga naar Twitter en word volger van ons nieuwe account @iCulture.
  • Het oude account @iPadNL kun je ontvolgen (maar dat hoeft niet).

Waarom doen jullie dit?

Bij nieuwe apps komt het steeds vaker voor dat ze universeel zijn. Dat wil zeggen: één app die geoptimaliseerd is voor iPhone en iPad. Voor ons betekent het dat we een nieuwtje over een belangrijke app vaak tweemaal moeten schrijven: eenmaal op iPhoneclub en nogmaals op iPadclub. Dat leidt voor ons tot dubbel werk en is vervelend voor lezers: als je beide websites volgt, zie je hetzelfde nieuwtje tweemaal langskomen. Wil je de reacties van gebruikers lezen, dan moet je beide websites bezoeken. Bij nieuwe firmwareversies, een nieuwe versie van iTunes of algemeen Apple-nieuws moeten we vaak twee artikelen schrijven, steeds toegespitst per website. De oplossing die we nu vaak kiezen, is dat algemeen Apple-nieuws terechtkomt op iPhoneclub, simpelweg omdat die website meer lezers heeft. Maar daardoor mis je wel belangrijke nieuwtjes als je alleen iPadclub volgt.

Vandaar dat we meer informatie gaan bundelen. iCulture is de overkoepelende naam en website waar je in de toekomst al het iOS-nieuws gaat vinden. iOS is belangrijk voor Apple en gaat een steeds breder onderwerp te worden. In 2011 waren iOS-apparaten goed voor 70% van de jaaromzet van Apple. De kans is groot dat Apple iOS in steeds meer apparaten gaat verwerken en dat we in andere Apple-producten (zoals de Mac) steeds meer de invloed van iOS zullen zien.

Verandert de website ook?

Voorlopig kun je nog terecht op de vertrouwde websites iPhoneclub.nl en iPadclub.nl maar er wordt achter de schermen wel gewerkt aan iCulture.nl om al het iOS-nieuws goed tot z’n recht te laten komen (ook als het een keer niet over iPhone of iPad gaat). Omdat we afhankelijk zijn van externe partijen en kwaliteit voor ons belangrijker is dan snelheid, zullen we nog geen data en planningen communiceren.

Maar ik wil alleen iPad-nieuws lezen, wat nu?

In titels van artikelen geven we vrijwel altijd aan voor welk iOS-apparaat een app is bedoeld. Je ziet daardoor in één oogopslag of een nieuwtje voor jou interessant is. Heb je geen Apple TV, dan kun je de nieuwtjes met ‘Apple TV’ in de titel gewoon overslaan. Artikelen die voor alle lezers interessant zijn, zoals een nieuwe iTunes-versie, zijn ook meteen te herkennen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2012, 14:22
Categorieën Achtergrond, Round-up
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.