Concept: iPhone met holografisch 3D-scherm (video)

In een concept van animator Mike Ko is te zien hoe een iPhone met een holografisch 3D-scherm er uit ziet. De ontwikkeling is onwaarschijnlijk, maar de video steekt wel leuk in elkaar.

iPhone hologramApparaten zoals de Nintendo 3DS maken het al een poosje mogelijk om spellen en films in drie dimensies te bekijken zonder brilletje. Animator Mike Ko vroeg zich af hoe Apple hier op voort kan bouwen. Zijn idee: een iPhone die holografische 3D-beelden kan laten zien, waardoor het lijkt alsof er bijvoorbeeld een landschap uit je scherm opspringt.

De kans is klein dat Apple ver genoeg is om dit soort technologie binnenkort in de iPhone te implementeren: tot nu toe zijn we bijna geen geruchten tegengekomen die dit soort mogelijkheden bespreken. In 2011 was er wel een patent over een holografische interface. Een concept van Aatma Studios eerder in 2011 speelde ook al met het idee van holografische knoppen.

Hoewel de mogelijkheid onwaarschijnlijk lijkt, bieden Ko zijn animatie-kunsten bieden ons wel een kijkje in de mogelijke toekomst. In een filmpje laat hij namelijk zien hoe een iPhone met zo’n bijzonder scherm er uit zou komen te zien.

Via Adverblog.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2012, 14:32
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.