‘Europese tabletgroei ligt achter op andere continenten’

Uit onderzoek van Canalys blijkt dat de tabletmarkt wereldwijd groeit, maar dat de groei in Europa achterligt op andere continenten. Afgelopen jaar groeide de markt hier met 180 procent.

iPad shipmentsOnderzoek van Canalys stelt dat het aantal verkochte tablets afgelopen jaar fors toenam, maar dat Europa in groei achterligt. Terwijl de markt afgelopen jaar met 232 procent groeide in Azië, was er in Europa slechts een groei van 180 procent. Dat terwijl het aantal verscheepte tablets over het algemeen zou zijn verdriedubbelt in 2011. Tablets zouden 19 procent van de pc-markt omvatten, een percentage dat een jaar geleden op 7 procent lag.

Canalys benoemt de economische problemen in Europa als één van de redenen waarom hier de tabletmarkt minder hard groeit. Het zou in Europa duurder worden om te leven, waardoor men minder snel een tablet aanschaft. Volgens analist Tim Coulling alsnog opmerkelijk:

Er zijn meer dan 750 miljoen mensen in Europa. Dat is twee keer zoveel als in de Verenigde Staten, maar slechts de helft van het Amerikaanse aantal werd hier verscheept.

Noord Amerika is volgens Canalys nog steeds de grootste afzetmarkt voor tablets. Bijna de helft van alle tablets wereldwijd zou naar dit continent verscheept worden. 36 procent van alle verscheepte pc’s in Noord Amerika zou een tablet zijn. Azië staat op twee en zou in het afgelopen kwartaal zes maal zoveel tablets verscheept zien worden vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar terug.

Het onderzoek kijkt naar tablets in het algemeen, maar het is niet moeilijk om de resultaten naar de iPad te trekken. Eerder vandaag bleek nog dat de iPad voor meer internetverkeer verantwoordelijk is dan onder andere Android, waar concurrerende tablets gebruik van maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2012, 13:50
Categorie Apple
Onderwerpen canalys, ipad, tablets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.