iPad-verkoop vergeleken met andere populaire gadgets

De groei van de iPad zou wel eens lager kunnen zijn dan de iPhone, de Nintendo DS en Sony PSP. Volgens een analist van Morgan Stanley heeft Apple na twee jaar slechts 16,8 miljoen iPads verkocht.

ipad groeiZal de iPad alle verkooprecords breken, als snelstgroeiende product van Apple? Dat zou nog wel eens kunnen tegenvallen, als we de cijfers van Katy Huberty van Morgan Stanley mogen geloven. Zij heeft namelijk een grafiek gemaakt waarin ze de eerste twee jaar van verschillende producten vergeleek. Daaruit blijkt dat netbooks een gigantisch verkoopsucces zijn geworden: na een jaar waren er al 7,6 miljoen stuks van verkocht en na twee jaar lag dat aantal al op 38,9 miljoen. De iPad kan het eerste jaar aardig meekomen met de netbooks, als het om verkoopcijfers gaat. Maar daarna vlakt de groei af.

Uiteindelijk gaat de iPad volgens mevrouw Huberty minder goed verkopen dan de iPhone, de Nintendo DS of de Sony PSP. Na een jaar zullen er 7 miljoen iPads worden verkocht en na twee jaar staat de teller op 16,5 miljoen.

Intel heeft vandaag op de Intel Developer Conference trouwens laten weten dat ze tablets eigenlijk helemaal niet zo zien zitten. Ze hebben geen verwachtingen, vinden de productcategorie moeilijk te voorspellen maar zullen bedrijven die tablets willen ontwikkelen wel ondersteunen.

ipad verkoop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2010, 23:04
Categorie Achtergrond
Onderwerpen abonnementen, groei, ipad, mobiel bankieren, t-mobile, telecom, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.