iPad vandaag 1 jaar op de markt

De iPad bestaat vandaag 1 jaar. Precies een jaar geleden lag de Wi-Fi-uitvoering van de iPad in de winkel. De 3G-variant volgde een paar weken later.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad onderkantVandaag is het precies 1 jaar geleden dat de iPad voor het eerst in de winkel verscheen. De Amerikanen konden vanaf 3 april hun eerste iPads in ontvangst nemen. Alleen het model met Wi-Fi was op dat moment verkrijgbaar. De 3G-versie volgde pas aan het einde van de maand. Nederlanders vlogen naar de VS of bestelden hun iPad via Amerikaanse adressen of verzenddiensten, om maar zo snel mogelijk eentje in handen te kunnen hebben.


Apple heeft intussen het mobiele landschap totaal veranderd. Aanvankelijk werd er nog sceptisch gereageerd op de iPad. Echte fans kochten de tablet meteen, maar de gewone burger twijfelde ook wat het nut is van zo’n apparaat. Bijna iedereen heeft immers al een smartphone of laptop, wat voegt zo’n tussenmaat apparaat dan toe?

Inmiddels weten we wel beter: andere fabrikanten hebben zich fanatiek op deze markt gestort en hebben veelal een jaar na de iPad pas hun antwoord klaar. Mensen die eerst geen mogelijkheid zagen om de iPad in hun dagelijkse werkzaamheden te gebruiken, hebben er nu wel eentje gekocht – om de krant te lezen, de tv-gids te raadplegen of een filmpje te kijken.

Bij de eerste generatie iPad stond de eerste koper twee dagen vantevoren in de rij. Dezelfde dag verschenen ook al de eerste iPad-apps. Op 3 april konden we verheugd melden dat de iPad in de winkel lag en volgens schattingen zijn er die eerste dag 600.000 stuks verkocht.

Wie heeft vorig jaar meteen een iPad gekocht? En… bevalt het nog steeds?

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.