iwatch-ciccarese

‘Apple noemt iWatch in nieuw patent ‘iTime’

Apple noemt de iWatch in een nieuw patent de iTime. Het patent is één van de meest directe beschrijvingen van de iWatch tot nu toe.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iWatch iTimeApple beschrijft in een nieuw toegewezen patent meerdere manieren waarop een elektronisch horloge kan werken. Het gepatenteerde horloge gebruikt onder andere bewegingsbesturing, zodat je met een armbeweging door de interface springt. Apple heeft het ook over ondersteuning van een nabijheidssensor, gps en biometrische sensoren. Bijzonder detail: in een afbeelding noemt Apple het horloge niet de iWatch, maar de iTime. Het lijkt er op dat Apple hiermee een zeer belangrijk patent voor de iWatch in handen heeft. Tot nu toe is de iWatch geregeld in patenten vooorbijgekomen, maar meestal ging het om een zijdelingse referentie. Oftewel: technologie die “kan werken in een horloge”.


Apple beschrijft een slim en uitbreidbaar horloge. Er wordt gesproken over een elektronische polsband die met een ander apparaat verbonden kan worden. Verbind de polsband met een mobiel apparaat en de twee kunnen computerkracht met elkaar uitwisselen. Dit mobiele apparaat kan wellicht een iPhone zijn, maar ook een horloge dat aan de polsband wordt verbonden. Apple beschrijft namelijk hoe de twee fysiek met elkaar geïntegreerd worden om één krachtig apparaat te vormen. Apple zou dus in theorie twee apparaten kunnen verkopen: een slimme band en een slim horlogefrontje dat je hierop bevestigt.

iWatch iTime zijkant

iWatch iTime schuinOp afbeeldingen is een horloge met een dikke band te zien. Aan de zijkant kan bijvoorbeeld een koptelefoon worden aangesloten. Op het scherm staat de naam ‘iTime’, een mogelijke hint naar hoe het horloge gaat heten. Deze naam hebben we niet in eerdere geruchten voorbij zien komen. Wellicht dat Apple de naam binnenkort hoopt te registreren als handelsmerk.

De patenttekst is vrij uitgebreid en bevat flink wat voorbeelden. In deze voorbeelden worden ook sensoren genoemd, waaronder een accelerometer, gps, nabijheidssensoren, biometrische sensoren en krachtmeters. Volgens het patent is de iWatch (of iTime) te bedienen met een touchscreen, touchpad, knoppen, schakelaars of een joystick. Uiteraard hoeven lang niet al deze componenten in de iWatch te komen: door zoveel mogelijk opties te noemen, patenteert Apple nu alvast mogelijke, toekomstige functies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.