‘iPad mini 2 iets dikker wegens retinascherm’

De iPad mini 2 wordt iets dikker om het retinascherm beter kwijt te kunnen, zo denken accessoiremakers in Azië.

iPad mini 2 spacegreyDe iPad mini 2 wordt wellicht iets dikker dan zijn voorganger, om zo het scherpere retinascherm en de daarbij behorende grotere batterij beter kwijt te kunnen. Dit schrijft Macotakara op basis van een iPad-casemaker, die voor de nieuwe iPads alvast hoesjes heeft ontworpen. Hoewel de kans groot is dat de fabrikant zich enkel baseert op gelekte onderdelen en geruchten, wordt hiermee wel een vrij logische ontwikkeling aan de kaak gesteld. De iPad 3 was ook dikker dan de iPad 2, zodat het retinascherm er goed in paste. Het zou daarom niet gek zijn als Apple hetzelfde doet met de iPad mini 2.

De hoesjes lijken er op te wijzen dat de iPad mini 2 slechts 0,3 millimeter dikker zal worden, waardoor hij 7,5 millimeter dik is. De iPad zou bovendien 0,2 millimeter breder zijn. Het verschil met de iPad mini lijkt daarom vrij klein, en sommige iPad mini-hoezen passen mogelijk nog steeds. Het verschil in grootte kan ook betekenen dat de iPad mini 2 iets zwaarder zal zijn dan het eerdere model: dit was ook het geval bij de iPad 3.

Uiteraard is nog niks zeker. Het is prima mogelijk dat de accessoiremaker die Macotakara een wilde gok heeft gemaakt en dat de maten niet kloppen. Zeker zijn we pas zodra Apple de iPad mini 2 heeft aangekondigd. Verwachting is dat dit op 22 oktober zal gebeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2013, 18:57
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad mini 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.