iPad meestgebruikte mobiele internetapparaat in Nederland

MobileMetrics heeft becijferd dat de iPad voor het eerst de iPhone heeft ingehaald, wat mobiel internetverkeer in Nederland betreft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone ipadDe iPhone was in Nederland lange tijd het meestgebruikte mobiele apparaat om op te internetten. Maar de iPhone is van de troon gestoten door een ‘concurrent’: de iPad. Dat blijkt uit cijfers van MobileMetrics. Deze organisatie meet het internetverkeer op 20 Nederlandse websites. Samen genereren ze meer dan 5 miljoen unieke bezoekers, zodat een goed beeld ontstaat van de gemiddelde Nederlandse mobiele internetter. Inmiddels komt 34,4% van het internetverkeer via een iPad en 34% via een iPhone.


Traditiegetrouw scoren andere mobiele apparaten veel lager. Zo komt Android niet verder dan 16,9% en zit BlackBerry op maar 5,9%. Het meest dramatisch is het gesteld met Windows Mobile: 0,20%. Tel je iPad, iPhone en iPod touch bij elkaar op, dan blijkt iOS goed voor 73,1% van het mobiele internetverkeer in Nederland op de deelnemende sites.

mobilemetrics

Op iPadclub liggen de verhoudingen (uiteraard) heel anders, zoals je hieronder kunt zien. Onze site wordt door 32% met een iPad bezocht (groen), 36% gebruikt een Windows-pc (blauw) en 31% gebruikt een Mac (oranje). Alle overige besturingssystemen en apparaten zoals iPhone (0,67%) en Linux (0,36%) komen niet boven de 1%. Onze kleinste groep gebruikers maakt gebruik van een Playstation 3 (0,1%).

ipadclub verhoudingenDe cijfers zijn natuurlijk niet helemaal vergelijkbaar met die van MobileMetrics, omdat wij ook de desktopbesturingssystemen meenemen. Verder is onduidelijk welke 20 websites meedoen in het onderzoek, zodat we niet weten of de cijfers een representatief beeld geven. De cijfers kunnen tussen websites onderling namelijk nogal verschillen. Zo blijkt dat bij onze collega’s van MobileMac maar 11% van de bezoekers een iPad gebruikt.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.