iPad meest gebruikt bij de televisie en in bed

De iPad wordt het meest gebruikt tijdens het televisiekijken en op bed. Dat wijst een onderzoek van Nielsen uit.

Nielsen-onderzoekt-tabletgebruikRuim tweederde van de iPad-bezitters heeft van televisiekijken een achtergrondbezigheid gemaakt. Dat is niet de exacte conclusie van Nielsen’s onderzoek onder 12.000 tablet-, e-reader- en smartphonebezitters, maar je kan die er wel uit destilleren. Nielsen stelt namelijk dat zeventig procent van de iPad-bezitters het apparaat gebruikt tijdens het televisiekijken. 57 Procent van de kopers gebruiken de iPad ook in bed en één op de vier is er niet vies van om de iPad mee te nemen naar het huiselijk sanitair.

De iPad wordt meer gebruikt in de klas en bij vergaderingen dan smartphones en al helemaal dan e-readers, wijst het onderzoek uit. Daarin werd het gebruik van de drie soorten apparaten naast elkaar gelegd. Dat gebeurde op basis van wáár de apparaten gebruikt werden en wanneer het meest.

Wanneer de iPad het meest gebruikt wordt? Ook terwijl de televisie aan staat. Dertig procent van de tijd dat de iPad gebruikt wordt, is dat het geval. Ook in bed wordt de iPad met 21 procent van de tijd veel gebruikt. 10 procent van de tijd wordt de gadget erbij gepakt in de nabijheid van vrienden of familie. Slechts in 4 procent van de tijd wordt de iPad in de badkamer benut. Voor welk doeleinde dan ook.

Nielsen-cijfers-iPad-gebruik-in-tijd

Via BusinessInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2011, 14:07
Categorie Achtergrond
Onderwerpen gebruikers, ipad, nielsen, tablets, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.