iculture-populaire-apps
Populaire Apps

KPN ontkent voortzetten app-heffing en luistert naar de politiek

KPN ontkent, in tegenstelling tot berichten van gisteravond, dat het door zal gaan met de omstreden app-heffing, die gebruikers extra laat betalen voor bepaalde internetdiensten.

KPNKPN ontkent dat het doorgaat met de omstreden app-heffing, die klanten deze zomer extra zou laten betalen voor bepaalde mobiele diensten. Gisteravond berichtte de NOS dat KPN in een reactie had laten weten door te zullen gaan met de voorbereidingen voor de nieuwe abonnementen. KPN stelt vandaag tegenover Nu.nl dat de NOS KPN verkeerd geciteerd heeft: “We hebben gezegd dat we doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe abonnementen, maar hebben nooit gezegd dat heffingen daar een onderdeel van zijn”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Dinsdag bepaalde minister Maxime Verhangen van Economische Zaken dat telecombedrijven geen extra kosten in rekening mogen brengen voor gebruik van bepaalde mobiele internetdiensten. Hij legt zich daarmee neer bij de wens van een meerderheid van de Tweede Kamer. Verhagen komt naar verwachting over enkele weken met een wetsvoorstel om gevolg te geven aan de eis van de Kamer. Hij zal dit voorstel eerst voorleggen aan de Tweede Kamer. KPN laat tegenover Nu.nl weten dat het hier niet tegenin zal gaan: “Als er een wetsvoorstel volgt, luisteren wij daar uiteraard naar. Wij volgen wat de politiek zegt en vindt en houden daar rekening mee.”

KPN is niet het enige telecombedrijf dat hinder van het wetsvoorstel zal ondervinden. Ook Vodafone, dat op dit moment al VoIP-diensten blokkeert en daarvoor extra geld in rekening brengt, zal mogelijk haar beleid op dit punt moeten veranderen. T-Mobile is op dit moment de enige operator die geen onderscheid maakt tussen mobiele diensten en geeft aan dat het dat ook niet van plan is. Wel noemt de operator het ‘onvermijdelijk’ dat de prijzen van mobiel internet zullen stijgen.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2011, 14:42
Categorie Providers
Onderwerpen kpn, populaire apps, wetten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.