NowStream: torrent-bestanden meteen bekijken op de iPhone

NowStream wil torrents afspelen mogelijk maken op de iPhone, iPod touch en iPad. Dat doet het niet door (illegale) bestanden te downloaden, maar door ze rechtstreeks van de bron te streamen.

Streamen-van-torrents-op-de-iPhoneEr komen mooie dingen voort uit de Techcrunch Hackathon die het afgelopen weekeinde in New York City is gehouden. De meest opzienbarende was misschien wel levend Frogger spelen met Joysti.cc, waar we maandag al uitgebreid aandacht aan hebben besteed. Maar de handigste is waarschijnlijk NowStream. Als dat project bewaarheid wordt, kunnen we binnenkort torrent-bestanden openen op onze iPhone en die meteen afspelen omdat het bestand wordt gestreamd.

De torrent-bestanden worden niet gedownload op de iPhone, maar enkel gestreamd. Zo haal je geen content binnen op de schijfruimte van de telefoon. Je hoeft alleen maar naar een torrent-site te surfen, daar de link naar een bestand te kopiëren en die in te voeren in NowStream. Dan kom je terecht in een overzicht met de ingrediënten van het bestand en kun je aangeven welk gedeelte je wilt streamen. In de video wordt het uitgelegd aan de hand van een film, maar je kan je voorstellen dat je op deze manier ook gehele muziekalbums zou kunnen afspelen.

Techcrunch Hackathon nodigde haar programmeurs uit in 24 uur iets nieuws te doen op de iPhone. NowStream is een dienst die zich op het randje begeeft, vooral gezien het feit dat Apple wel eens streng oordeelt over apps en liever de relatie met muziek- en filmindustrie niet in gevaar wil brengen.

NowStream is een mobiele app die de manier waarop mensen hun media consumeren op mobiele telefoons herdefinieert. Het staat eenvoudige, één-druk streaming toe van bronnen die nog nooit zijn ondersteund op de iPhone en iPad, vooral torrents.

De dienst is nog niet gelanceerd maar moet binnenkort een beta-versie verschijnen. Daar kun je je voor inschrijven op de website van NowStream.

Via AppAdvice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2011, 10:02
Categorie iOS
Onderwerp streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.