iPad in de cockpit: hoe werkt dat? (video)

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen nemen een iPad mee in het vliegtuig, als vervanger van de flight bag. Maar voordat de iPad mee mag, moet er wel getest worden. Een video legt uit hoe het werkt.

vliegtuig ipadSteeds meer vliegmaatschappijen stappen over op de iPad als vervanger van de flight bag. In plaats van een zware tas met kaarten, handleidingen en instructies neemt de piloot voortaan alleen een iPad mee. Reiswebsite Gadling mocht meekijken in de cockpit bij American Airlines, waar een electronische flight bag wordt gebruikt. De luchtvaartorganisatie FAA keurde de elektronische flight bag in 2011 al goed.

De piloot neemt ook een Hypermac-reservebatterij mee, waarmee de gebruiksduur van de tablet met 24 uur wordt verlengd. Omdat beide piloten een iPad meenemen, is er altijd iets om op terug te vallen, als één van de iPads niet goed werkt. De reservebatterijen zorgen er bovendien voor dat de piloten niet met een lege batterij komen te zitten. American heeft goedkeuring voor gebruik van de iPad in de toestellen 777, 737, MD-80 en binnenkort ook voor de 757/767. Bij het testen wordt op meer gelet dan alleen de batterijduur: zo wordt er gekeken hoe de iPad reageert bij snelle drukveranderingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2013, 11:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.