‘Jonathan Ive pleit voor simpel ontwerp in iOS 7’

Jonathan Ive wil graag een plat, simpeler en puurder ontwerp gebruiken in iOS 7. Dit beweert The Wall Street Journal op basis van bronnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Jonathan Ive Scott ForstallJonathan Ive pleit voor een vernieuwd ‘plat’ ontwerp iOS 7. Dit schrijft The Wall Street Journal in een algemeen beschouwend artikel over Apple’s hardware- en softwareteams, waarin ook de nodige anonieme bronnen worden aangehaald. Daarmee bevestigt het medium onze eerdere vermoedens al: toen Scott Forstall Apple verliet en Jonathan Ive een prominentere rol ging vervullen bij het ontwerp van iOS, dachten we al dat het skeuomorfisme in iOS op termijn voor een minimalistischer ontwerp vervangen zou worden.

The Wall Street Journal schrijft het volgende:

Sommige mensen suggereren dat Jonathan Ive voor Apple’s volgende mobiele besturingssysteem voor een ‘plat ontwerp’ pleit, dat puurder en simpeler is. Dit wordt beweerd door ontwikkelaars die met Apple-medewerkers hebben gesproken, die geen verdere details konden verstrekken. Over het algemeen wordt verwacht dat de veranderingen vrij conservatief zijn.

Zijn de veranderingen inderdaad ‘conservatief’, dan zullen we de verschillen vermoedelijk vooral in het ontwerp van bepaalde apps terugzien. Een totaal redesign van het iconenscherm lijkt onwaarschijnlijk, als we ons op de bronnen van WSJ moeten baseren.

Niet alleen het ontwerp van iOS wordt bij Apple onder handen genomen: ook de samenwerking tussen Apple’s hardware- en softwareteam is inmiddels nauwer, waardoor de software-ontwerpers nieuwe hardware eerder mogen bekijken dan voorheen. Ze hebben hierdoor langer de tijd om de interface te ontwerpen. Dat lijkt vooral goed nieuws voor compleet nieuwe productlijnen, zoals de vermeende iWatch. Daar moet immers voor bedacht worden hoe informatie op een nieuwe manier wordt getoond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2013, 15:43
Categorie iOS
Onderwerpen ios 7, jonathan ive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.