‘Budget-iPhone kan 329 dollar kosten’

Apple kan een budget-iPhone verkopen voor 329 dollar en alsnog 38 procent omzet boeken. Dit beweren analisten van Credit Suisse.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Budget iPhoneBrengt Apple een budget-iPhone op de markt, dan zou deze met een prijs van 329 dollar wel eens kunnen concurreren met andere goedkope smartphones. Dit zou een omzetmarge van 38 procent voor Apple betekenen. Dit schrijven de analisten van Credit Suisse, die zich onder andere op de onderdelen in vergelijkbare smartphones baseren. Bij de prijs van 329 dollar wordt uitgegaan van een 3G-ontvanger, 8GB geheugen en ongeveer dezelfde vormfactor als de iPhone 5.

Komt de goedkope iPhone voor 329 dollar in 2014 op de markt, dan kan Apple er volgens Credit Suisse in slagen om 40 procent van de markt op zoek naar een smartphone tussen de 300 en 400 dollar te veroveren. De verkoop van de budget-iPhone zou echter ook de ‘gewone’ iPhone-verkoop kunnen beïnvloeden.

Eerdere geruchten wezen op een budget-iPhone beschikbaar in meerdere kleuren en met een 4-inch-scherm. Een 4,5-inch-scherm is een tweede mogelijkheid die recentelijk aan bod kwam. Zelf bundelden we de meest waarschijnlijke geruchten onlangs nog in een serie 3D-renderings. Apple heeft nog geen goedkope iPhone officieel aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2013, 18:06
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp budget iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.