iPad-houder fame*dock combineert iBeacons met IFTTT

De fame*dock is een iPad-houder met ingebouwde iBeacon. Hiermee kan de iPad met IFTTT communiceren voor specifieke opdrachten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

fame*dockEr wordt op het moment druk geëxperimenteerd met de nieuwe iBeacons in iOS 7, maar het overgrote merendeel van deze experimenten richt zich op reclame en retail. iBeacons maken het met een kleine ontvanger mogelijk om te zien waar een iDevice zich in een ruimte bevindt, een systeem wat zich perfect leent voor bijvoorbeeld het versturen van informerende pushberichten in een winkel. De makers van de fame*dock hebben echter een manier gevonden waarop iBeacons ook zonder reclamedoeleinden gebruikt kunnen worden. De oplossing: een speciale iPad-dock en IFTTT.

De fame*dock is verkrijgbaar in drie grootten: twee voor beide iPads en een derde voor de iPhone. De Bluetooth-ontvanger ingebouwd in alledrie de docks detecteert met behulp van iBeacon-technologie of je iDevice in de buurt is. Is dit het geval, dan wordt er een signaal naar een bijbehorende app verstuurd die vervolgens met IFTTT contact maakt. Via deze internetdienst kun je allemaal handelingen automatiseren.

fame*dock detail

IFTTT kan al een tijdje met behulp van je gps-locatie een handeling uitvoeren. De iBeacons kunnen echter zien waar je in een kamer bent, waardoor je veel preciezere acties kunt ondernemen. Is je iPad bijvoorbeeld in de buurt van de fame*dock in je slaapkamer, dan kun je daar automatisch de Philips Hue-lampen inschakelen.

De fame*dock ziet er van buiten uit als een simpel blok hout, maar het zal in de uiteindelijke versie mogelijk zijn om een Lightning-kabel in de houder te steken. Hierdoor is het met een eigen kabel mogelijk om een iPad ook in portretmodus op te laden en te synchroniseren.

De makers zamelen geld in op Kickstarter, waar ze opmerkelijk veel donatie-opties hebben voor allemaal verschillende iPad- en iPhone-houders. Lang niet al deze docks hebben een ingebouwde iBeacon: hiervoor moet je minstens 65 dollar doneren. Je krijgt dan de iPhone-dock. Wil je een iBeacon-houder voor de iPad mini of grote iPad, dan kost dat je 75 of 80 dollar. Je moet daarnaast ook op 12 dollar aan verzendkosten rekenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2014, 17:49
Categorie Accessoires
Onderwerpen dock, houder, ibeacons, kickstarter, shoutcast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.