iPad heeft de beste batterijduur, aldus consumentenorganisatie

De iPad heeft volgens Britse Consumentenorganisatie Which? de langste batterijduur, vergeleken met andere tablets.

ABatterijduurpple vertelt tijdens presentaties vaak trots over de tien uur batterijtijd van de iPad. Uit tests van de Britse consumentenorganisatie Which? blijkt dat dit niet geheel onterecht is: van alle tablets die zij onder de loep namen, bleek de iPad met retinascherm de langste batterijduur te hebben. De iPad mini is op zijn beurt de 7-inch tablet met de langste batterijduur.

Bij het onderzoek werd de retina-iPad naast de iPad 2, Xperia Tablet S, Samsung Galaxy Tab 10.1, Microsoft Surface en andere tablets gelegd. De iPad 2 kwam op de tweede plek te staan, terwijl de Asus Eee Pad onderaan de lijst staat. De slechtst presterende 7-inch tablet is volgens de tests de Galaxy Tab 2.7.0, gevolgd door de Kindle Fire van Amazon.

Which 10-inch

Bij de tests werd gekeken naar hoe lang tablets het volhielden tijdens het browsen via Wi-Fi. Het gegeven cijfer is het aantal minuten dat de tablets het gemiddeld volhouden. Daarbij lijkt de iPad het ook langer vol te houden dan de beloofde 10 uur: met 783 en 811 minuten, houden beide iPads het zo’n 13 uur vol. Bij de tests werd een schermhelderheid van 200 nits aangehouden, volgens Which? een redelijke helderheid voor binnengebruik.

Which 7-inch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2012, 15:59
Categorie Achtergrond
Onderwerpen accu, batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.