Belastingdienst: Wel loonheffing op iPad mini, niet op Nexus 7

Een 7-inch tablet wordt gezien als communicatiemiddel, waardoor geen loonheffing betaald hoeft te worden. De iPad mini valt net buiten de boot.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad miniBedrijven hoeven voor tablets van 7-inch of kleiner geen loonheffing af te dragen. Dit heeft de Belastingdienst verteld aan Webwereld. De iPad mini valt hierdoor met zijn 7,9-inch scherm net buiten de boot, waardoor er wel heffing voor betaald moet worden. Eerder deze week bleek dat RTL Nederland meer dan 300.000 euro aan loonheffing moet betalen voor iPads die werden aangeschaft voor personeel, omdat ze niet als communicatiemiddel maar als computer worden gezien.

Met een grootte van 7-inch is een tablet alsnog een communicatiemiddel, terwijl tablets van een groter formaat als computer worden gezien. Het maakt hierbij niet uit wat de tablet gebruikt om met internet te verbinden: een 7-inch tablet met slechts Wi-Fi zal nog steeds worden gezien als communicatiemiddel, ook al zit er geen 3G-antenne in.

De regelgeving is vervelend voor bedrijven die uitgerekend een iPad mini voor personeel willen aanschaffen. De iPad mini kost met de minimumprijs van 329 euro al wat meer dan de concurrerende 7-inch tablets, een prijsverschil dat door de verplichte loonheffing alleen maar groter wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2012, 12:36
Categorie Apple
Onderwerpen belasting, salaris

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.