apple televisie

Tim Cook geeft hints naar Apple-televisie in tv-interview

Apple CEO Tim Cook heeft in een interview aangegeven dat televisie een volgende stap voor Apple is. Cook heeft intense interesse in het medium televisie, als het om het grote volgende product voor Apple gaat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple televisieTim Cook heeft in een interview met NBC iets losgelaten over toekomstplannen rondom de televisie. Cook kreeg de vraag wat Apple’s volgende grote project wordt. De CEO van Apple antwoordde dat het bedrijf grootse plannen heeft en legde dit als volgt uit:

Wanneer ik mijn woonkamer binnenloop en de tv aanzet, heb ik het gevoel dat ik twintig tot dertig jaar terug in de tijd ga. Het is een gebied met sterke interesse. Meer kan ik er niet over zeggen.


Het interview met Tim Cook werd vorige week opgenomen in de Apple Store in Grand Cental Station in New York. Het is het eerste publieke tv-interview met Tim Cook sinds hij CEO van Apple werd. Het interview zal vanavond om 22:00 uur Eastern Time worden uitgezonden in NBC’s Rock Center. Cook’s opmerkingen over televisie zijn de meest onthullende ooit maar het is zeker niet de eerste keer dat er over een Apple-televisie wordt gesproken.

Eerder liet Apple-oprichter Steve Jobs in een interview met zijn biograaf Walter Isaacson weten dat hij eindelijk het geheim had gevonden om een betere televisie te maken. “Het heeft de meest eenvoudige interface die je je kan voorstellen”, zei Jobs. In januari dit jaar gingen er geruchten dat Apple-ontwerper Jonathan Ive een 50-inch prototype televisie in zijn ontwerpstudio had staan.

tim cook interviewCook ging in het interview met NBC ook in op obstakels die het afgelopen jaar op zijn weg zijn gekomen. Hij noemt er twee: Apple Maps en de Lightning-connector. Over Maps zegt Cook: “We hebben het verknoeid en we werken met het hele bedrijf om het beter te maken”. De Lightning-connector bracht heel andere problemen met zich mee, maar was volgens Cook noodzakelijk om de iPhone 5 te kunnen maken. Met de oude connector was een dergelijk ontwerp niet mogelijk geweest. Cook liet verder weten dat meer Mac-computers in de VS zullen worden gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2012, 12:22
Categorie iDevices
Onderwerpen televisie, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.