iPad favoriet in Hollywood

De iPad blijkt de lieveling van Hollywood. De iPad wordt achter de schermen gebruikt voor filmscripts, om te ontspannen of scenes te bekijken. En voor de camera was de iPad in september meer dan 2000 keer te zien.

ipad-tv-serieDe New York Times heeft een artikel over de iPad in Hollywood. Het blijkt dat de iPad nogal wat invloed heeft op de manier waarop de filmmakers te werk gaan. Acteurs leren hun filmscript via de iPad, gebruiken het om tussen filmopnames te ontspannen en regisseurs gebruiken het om movie stills te bekijken. De iPad is een apparaat dat je moet hebben. Het is te zien in vergaderingen van filmmaatschappijen en achter de schermen van film- en tv-opnames. En de iPad verschijnt ook prominent in beeld in populaire tv-programma’s.

Alleen in september was de iPad 2.438 keer op tv te zien. Een voorbeeld van gebruik achter de schermen is te zien bij de nieuwste Star Trek-film. Producer Bob Orci gebruikt de iPad om potentiële filmlocaties en acteurs te laten zien. Voormalig jurylid van American Idol Paula Abdul gebruikt de iPad om haar nieuwe muziekvideo te laten zien. Actrice Julie Benz neemt de iPad mee om tussentijds Angry Birds te spelen.

Meer info: New York Times (gratis registratie vereist)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2010, 21:48
Categorie Achtergrond
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.