iPhone-pincode nog steeds te omzeilen

Bij de iPhone blijkt het anno 2010 nog steeds mogelijk om de pincode van de iPhone te omzeilen, door de optie noodgesprek voor de gek te houden.

iphone pincodeSommige beveiligingslekken blijken maar moeilijk uit te roeien. Al in 2007 schreven we dat de pincode van de iPhone gemakkelijk te omzeilen is. In augustus 2008 bleek het lek nog steeds aanwezig. En anno 2010 blijkt het nog steeds mogelijk om de pincode van de iPhone te omzeilen. Bij de iPhone kun je een viercijferige pincode instellen om te voorkomen dat anderen toegang krijgen tot je iPhone.


In theorie kunnen anderen dan niet je telefoon gebruiken om gesprekken te voeren of door de apps te neuzen. Kies je echter voor het uitvoeren van een noodgesprek en voer je een onzinnig nummer zoals ### in, dan blijk je toegang te krijgen tot alle contactpersonen, met de optie om elk gewenst nummer te bellen. Na het invoeren van ### moet je op de belknop en meteen daarna op de lockknop drukken. Het werd ontdekt door een zekere jordand321 maar zoals gezegd: het omzeilen van de iPhone-pincode is al heel lang mogelijk. Dus enerzijds eigenlijk niets nieuws onder de zon, maar anderzijds is het ook schokkend dat Apple het nog steeds niet definitief heeft opgelost.

Bug no iOS 4.1 from Salomão Filho on Vimeo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2010, 23:38
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, pincode
77 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.