iPad-cases en -stands: een overzicht van CES 2011

Op CES 2011 zijn heleboeel nieuwe iPad-stands en -cases gepresenteerd. Een selectie.

GorillaMobile OriOp de CES stonden vorige week een heleboel fabrikanten die nieuwe iPad-accessoires hebben gemaakt. Onder meer een fysieke joystick, een stift voor kinderen, een penseel en een arcadekast komen binnenkort op de markt. Daarnaast werden er in Las Vegas ook een heleboel cases en stands gepresenteerd, met allemaal hun eigen unieke eigenschappen. We zetten een selectie op een rijtje.

GorillaMobile Yogi & Ori

Joby GorillaMobile YogiJoby is bekend van de Gorillapod, een driepootstatief voor de iPhone met flexibele poten. De iPad-variant hierop heet de GorillaMobile Yogi en is een iPad-case met twee flexibele poten. Hierdoor kun je de iPad op allerlei manieren neerleggen. De Yogi gaat €49,95 kosten.

Daarnaast is er de GorillaMobile Ori, een lichtgewicht aluminium standaard waar je je iPad in kunt pakken, maar waarmee je de iPad ook nog rechtop kunt zetten. Hij gaat €79,95 kosten. Het bedrijf heeft zelf een filmpje gemaakt van hoe het werkt:

Meer informatie: Joby

MyEdge

MyEdgeAls ik zelf op zoek ga naar case voor mijn iPad of iPhone wil ik altijd een beetje originele hebben. Niet alleen omdat ik mijn eigen apparaat dan snel herken als er meerdere op een tafel liggen, maar ook omdat het gewoon leuk is om origineel te zijn. M-Edge helpt daarbij met MyEdge. Het design van een MyEdge-case bepaal je namelijk zelf. Een leuk printje of een foto erop? Upload het naar de website en na twee weken ligt je persoonlijk case op de deurmat. De prijs is nog niet bekend en het is ook nog niet duidelijk per wanneer er bestellingen geplaatst kunnen worden.

Meer informatie: M-Edge

TabGrip

TabGripDe TabGrip is een case die – zoals de naam al doet vermoeden – vooral voor grip moeten zorgen op de iPad. Hij bevat vier rubberen randen die zorgen voor grip en elke rand heeft uitklapbare poten zodat je je iPad zowel horizontaal als verticaal kunt neerleggen. De poten kun je ook nog eens op twee manier gebruiken, namelijk om je iPad rechtop te zetten of om hem juist plat neer te leggen. Hij is al te koop voor ¢39,95.

Meer informatie: TabGrip

Mophie Powerstand

Mophie komt nog dit kwartaal met de Powerstand, een aluminum iPad-dock met een ingebouwde lader. Je kunt je iPad ermee opladen via het gewone elektriciteitsnet of door hem via een USB-kabel aan te sluiten op een computer. De Powerstand biedt verder de mogelijkheid om je iPad in de standaard te roteren en de hoek waarin hij staat te veranderen. Hierdoor kun je je iPad op heel veel manieren neerzetten met het dock. Een extra handigheidje is dat je hem kunt inklappen om hem mee te nemen.

Griffin LightBoard

Griffin LightboardGriffin heeft een bijzonder iPad-case gemaakt gericht op kinderen. Het Griffin LightBoard is een stevige case, die het scherm van de iPad beschermt met een extra laag. Samen met de bijbehorende applicatie verandert de iPad plots in een tekenbord. Je kunt dan niet alleen op de iPad tekenen, maar een blaadje vastklemmen op het scherm, zodat je een tekening kunt overtrekken. De case kost $39,95.

Meer informatie: Griffin Technology

iKlip

iKlipIK Multimedia maakt accessoires voor muzikanten. Ze maakten de iRig, waarmee je een elektrische gitaar op je iPhone of iPad kunt aansluiten en lanceerden op de CES de iRig Mic. Het bedrijf heeft ook een aantal iPad-applicaties voor muzikanten, maar op het podium heb je er weinig aan zolang je je tablet niet ergens kwijt kunt. Daarom heeft het bedrijf de iKlip gemaakt. Je maakt hem vast aan een microfoonstandaard en je klikt je iPad erin. Hij kost €29,95.

Meer informatie: IK Multimedia

Breffo Spiderpodium Tablet

Breffo Spiderpodium TabletBreffo maakte eerder al het Spiderpodium voor de iPhone en iPod Touch. Een standaard met acht flexibele poten. Het bedrijf heeft dit ontwerp nu vertaalt naar de iPad. Vier poten van de spin kunnen je iPad vasthouden, terwijl de andere vier op tafel staan. Woensdag start de verkoop al, maar de prijs is helaas nog niet bekend gemaakt.

Meer informatie: Breffo

Amzer Foldo Stand Up

Amzer Foldo Stand UpVoor sommige iPad-stands moet je diep in de buidel tasten. Zo niet voor de Foldo Stand Up van Amzer. Het is een simpele stand die 17 dollar kost en geschikt is voor diverse tablets. Dat is handig, want als de volgende iPad een ander formaat zou hebben kan hij gewoon is deze houder staan. Wat verder een voordeel is, is dat hij op te vouwen is tot een klein pakketje, zodat je hem makkelijk mee kan nemen.

Meer informatie: Amzer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2011, 12:40
Categorie Accessoires
Onderwerpen ces2011, griffin, mophie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.