iPad beperkt beschikbaar wegens productieproblemen?

De iPad zal bij de lancering beperkt beschikbaar zijn en misschien een maand worden uitgesteld. Dit voorspelt analist Peter Misek. Er zouden problemen in de fabricage zijn opgetreden.

ipad launchMisschien is het een stunt van Apple om de gekte rondom de iPad wat aan te wakkeren. Maar het zou ook gewoon realiteit kunnen zijn: de iPad zal bij de lancering maar beperkt beschikbaar zijn, omdat er productieproblemen zijn opgetreden, zo klinken de geruchten. Eind van de maand zullen slechts 300.000 stuks beschikbaar zijn. De geruchten komen van analist Peter Misek van Canaccord Adams. Hij zegt dat door de problemen de lancering mogelijk eerst alleen in de VS kan plaatsvinden. Apple zou de lancering van de iPad zelfs een maand kunnen verschuiven.

Nu zijn er bij alle belangrijke nieuwe producten die Apple lanceert altijd geruchten geweest over schaarste, onverwachte problemen en opkloppen van de hype, dus Misek’s opmerkingen zijn niet verrassend. Het zou gaan om problemen bij fabrikant Hon Hai Precision, waardoor er geen 1 miljoen iPads maar slechts 300.000 iPads bij de lancering beschikbaar zijn. Daardoor komt Apple’s schatting dat er in april 800.000 stuks zouden worden verkocht ook in gevaar.

Desondanks verwacht Misek dat Apple er nog wel in slaagt om in het derde fiscale kwartaal (dat in juni eindigt) 550.000 iPads te verkopen. In het fiscale jaar 2010 zal Apple 1,2 miljoen iPads verkopen en in 2011 gaat dat omhoog naar 3,5 miljoen iPads, zo voorspelt Misek. Andere analisten rekenen op 1 tot 5 miljoen stuks in het eerste verkoopjaar. Apple kan zich volgens Misek alvast voorbereiden op gefrustreerde klanten en een minder spetterende lancering.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2010, 20:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen abonnementen, ipad, lancering, productie, t-mobile, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.