iPad Air 2 batterij

iPad Air 2 heeft kleinere batterij

De accu van de iPad Air 2 heeft een lagere capaciteit. Mogelijk heeft dit een effect op de batterijduur van de iPad Air.

iPad Air 2 batterijDe iPad Air 2 heeft een kleinere accu dan de eerste generatie iPad Air. Dit ontdekte iFixit terwijl ze de nieuwe iPad uit elkaar haalden. Hierdoor kan de nieuwe iPad Air mogelijk minder lang achter elkaar worden gebruikt. Dat terwijl Apple wel dezelfde batterijduur van 10 uur belooft.

De accu in de iPad Air 2 heeft een capaciteit van 7.340mAh – flink wat minder dan de 8.827mAh van de iPad Air 1. Dat hoeft in theorie geen effect op de batterijtijd van de iPad te hebben: Apple zou immers zuinigere onderdelen kunnen gebruiken om dit gebrek te compenseren. Vroege recensies van de iPad Air 2 wezen echter al op een iets verkorte batterijduur.

De kleinere accu is wellicht te wijten aan het dunnere ontwerp van de iPad Air 2. De nieuwe iPad is slechts 6,1 millimeter dik, terwijl de eerste iPad Air 7,5 millimeter dik was. Dat zou de tweede keer in korte tijd zijn dat Apple een compromis moest sluiten om een iDevice nog dunner te maken: critici denken dat de iPhone 6-cameralens niet zou uitsteken als Apple die iPhone iets dikker had gemaakt.

De teardown van iFixit bevestigt een eerder vermoeden: de iPad Air 2 heeft inderdaad 2GB RAM. Aan weerszijden van de nieuwe A8X-chip zit tweemaal 1GB RAM. Daarnaast kon iFixit geen NFC-chip vinden. De magneten en sensor voor de Smart Cover zitten nog op dezelfde positie – waardoor je oude Smart Covers nog steeds kunt gebruiken.

De iPad Air 2 werd afgelopen week door Apple aangekondigd. Volgens resellers zal de nieuwe iPad vanaf vandaag worden verkocht. Naast een nieuwe iPad Air wordt ook de iPad mini 3 dan verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2014, 9:30
Categorie iDevices
Onderwerp ipad air 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.