antennestrepen-verkleuren-iphone-6

‘Antennestrepen van iPhone 6 verkleuren in broekzak’

Gebruikers van een iPhone 6 klagen over verkleuring van de plastic antennestrepen aan de achterkant, door kleurstof van spijkerbroeken.

iphone-verkleuring-achterkantOpnieuw is er een broekzakprobleem bij de iPhone 6 opgedoken. Na klachten over buigen als je erop gaat zitten, blijkt er nu ook iets aan de hand met de plastic antennestrepen aan de achterkant. Als je de iPhone veelvuldig in je broekzak draagt blijven de plastic randjes niet wit, maar verkleuren na verloop van tijd. Alweer een antennagate?

De donkerblauwe verf van spijkerbroeken blijkt na langdurig contact af te geven op de witte antennestrepen. Op foto’s is duidelijk te zien dat er sprake is van een verkleuring, vooral bij de hoeken. De kleur is blijkbaar diep doorgedrongen in het plastic, want schoonmaakmiddelen helpen niet. Apple’s advies aan mensen die klagen over verkleuringen rond de antennestrepen: probeer het schoon te maken met zeep of een ander reinigingsmiddel. Maar dat helpt niet.

antennestrepen-verkleuren-iphone-6

Apple heeft bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus een andere manier gevonden om de antennes te verwerken. In plaats van een metalen rand rondom de behuizing zijn de antennes verstopt achter plastic strepen aan de achterkant. Aanvankelijk werd nog gedacht dat Apple de strepen zou vervangen door glaspanelen, maar het werden uiteindelijk plastic strips die niet iedereen mooi vindt. En als ze dan ook nog verkleuren, waardoor de iPhone sneller een versleten indruk maakt… dan zit er nog maar één ding op: een hoesje kopen.

Overigens had Apple beter kunnen weten, als ze meer op de concurrentie hadden gelet: de plastic strepen aan de achterkant van de HTC One bleken vorig jaar ook te verkleuren door de kleurstof van spijkerbroeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2014, 10:49
Categorie iDevices
Onderwerpen antenne, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.