‘iPad 5 wordt dunner en lichter, rond oktober verkrijgbaar’

Volgens iLounge komt de iPad 5 rond oktober op de markt, is dunner en lichter en mogelijk voorzien van een IGZO-scherm van Sharp.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad 5 dunner lichterDe iPad 5 wordt dunner en lichter en zal pas in oktober 2013 verkrijgbaar zijn. Ook beschikt de iPad 5 over een smallere schermrand en bevat een energiezuinig IGZO-scherm van Sharp. Dat beweert de website iLounge, een website met veel contacten bij accessoiremakers. In 2012 waren ze de eerste die correct voorspelden dat de iPhone langer zou worden. Een jaar eerder beweerden ze – tegen alle verwachtingen in – dat de iPad een fractie dikker zou worden. Beide voorspellingen kwamen uit, maar dat is nog geen garantie dat dat deze keer ook het geval is. iLounge spreekt behalve over de iPad 5 ook over een iPad mini 2, die in oktober zou moeten uitkomen. De iPhone 5S kunnen we al in oktober verwachten en daarnaast komt er e een goedkopere iPhone voor China en mogelijk ook een iPhone met een groter scherm.

Knelpunt bij deze geruchten is dat informatie mogelijk afkomstig is uit de productie- en toeleveringsketen van Apple, waar nog van alles kan veranderen. Vooral bij de grotere iPhone is onzeker of die de markt bereikt. Apple zou bezig kunnen zijn met prototypes, die later toch niet tot een consumentenproduct leiden. Ook zou de bewering van iLounge dat de iPhone een 13-megapixel camera krijgt wel eens té buitenissig kunnen zijn.

Tot zover de relativerende opmerkingen. Wat iLounge meldt, is dat ze eerder deze maand een fysiek model van de volgende generatie iPad in handen kregen (vermoedelijk op de elektronicabeurs CES, waar honderden iOS-accessoiremakers zich hadden verzameld in het iLounge-paviljoen). Het was op dat moment nog onduidelijkheid hoe ver in de ontwikkelketen het model zich bevond. Diverse bronnen meldden rond die periode dat de iPad 5 al eind maart zou komen, maar dan zou de productie veel verder gevorderd moeten zijn. Volgens iLounge komt de iPhone 5 in oktober uit, maar dat is pure speculatie.

ipad mini martin hajekApple zou van plan zijn een nieuwe schermtechnologie te gebruiken, zoals IGZO. De behuizing is kleiner dan je zou verwachten, dankzij een smallere schermrand. Daardoor is er nauwelijks nog plek voor de homeknop en de camera onder en boven het scherm. Een 9,7-inch scherm met nauwelijks een rand rondom. Een “uitgerekte iPad mini” zou een goede karakterisering zijn. Maar omdat het design van de iPad 5 op alle fronten anders is, zal Apple de binnenkant helemaal opnieuw moeten ontwerpen. Er komt een kleinere, energiezuiniger opvolger van de A6X-processor in, vermoedt iLounge. Door problemen in de productieketen rondom de IGZO-schermen en processors is het onmogelijk dat Apple de iPad 5 al in maart op de markt brengt.

De afbeeldingen bij dit artikel zijn gemaakt door de Nederlander Martin Hajek en gebaseerd op circulerende geruchten over het uiterlijk van de nieuwe iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2013, 13:58
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad air

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.