Gerucht: ‘iPhone 5S krijgt 13-megapixelcamera’

Volgens nieuwe geruchten krijgt de volgende generatie iPhone een 13-megapixelcamera. Teveel van het goede?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5s voorbeeldWie bekend is met de Apple-geruchtencyclus, weet dat we inmiddels bij fase 3 (wilde voorspellingen) zijn aangekomen. We zijn fase 1 (onschuldige gepraat) en fase 2 (de eerste 3D-modellen) zonder kleerscheuren doorgekomen en zien nu hoofdschuddend de raarste dingen voorbijkomen. Zoals een nogal ongeloofwaardige ‘iPhone Math’ met 4,8-inch scherm die al in juni op de markt moet komen. Deze keer komt iLounge op de proppen met een reeks geruchten, waarbij ze onder andere een iPhone 5S met verbeterde 13-megapixelcamera noemen. Dat lijkt absurd, ware het niet dat iLounge eerder een aantal zaken correct voorspelde. Ze waren bijvoorbeeld de eerste die meldden dat de iPhone 5 een langgerekte behuizing zou krijgen. De website heeft veel contacten met accessoiremakers en toeleveringsbedrijven in Azië.

Jeremy Horowitz van iLounge heeft de volgende Apple-productenlijst voor 2013 samengesteld, op basis van informatie van diverse bronnen:

  • iPhone 5S (N51), die al in juli op de markt komt en mogelijk beschikt over een 13-megapixelcamera. Eerder werd er al gesproken over een 12-megapixelcamera.
  • Goedkopere iPhone voor China, met plastic behuizing. Hierover is al meermaals gesproken maar het zou nu gaan om een toestel dat samen met China Mobile wordt ontwikkeld en wellicht nooit in de Westerse landen verkrijgbaar zal zijn.
  • Een grotere iPhone, die wel in ontwikkeling is maar misschien niet op de markt komt.
  • iPad 5 (J72), rond oktober verkrijgbaar en met een dunnere en lichtere behuizing. Het uiterlijk zou lijken op een langgerekte iPad mini, maar waarbij de schermranden bijna helemaal zijn verdwenen.
  • iPad mini 2 (J85), verkrijgbaar rond oktober. Hetzelfde uiterlijk maar wellicht met een retinascherm.

De iPhone 5S ziet er volgens iLounge ongeveer hetzelfde uit als de iPhone 5, maar met een grotere flitser aan de achterkant. Wat de goedkopere iPhone betreft zou Apple zich richten op de 700 miljoen klanten van China Mobile. De verkoop van de iPhone 5 neemt in China alweer af vanwege de hoge prijs. Een budget-iPhone zou helpen om Apple in China op de kaart te houden. Apple gaf tijdens de afgelopen bespreking van kwartaalcijfers aan dat China nu het belangrijkste land is, na de VS. De regio rondom China zal voortaan ook als aparte regio worden besproken bij de kwartaalcijfers. Het zou bij de goedkope iPhone gaan om een toestel met plastic behuizing, die flink goedkoper is dan de $849 die de Chinezen nu voor de goedkoopste iPhone moeten neertellen. Met een gemiddeld jaarsalaris van $3000 per persoon is de iPhone 5 daardoor domweg te duur.

iLounge gaat ook in op geruchten over de iPhone Math. Dit zou volgens een bron een foute vertaling van iPhone + kunnen zijn. Wel achterhaalde iLounge dat het een nieuw model is, dat zich in een vroege fase van prototyping bevindt. Dit toestel zou een 4,7-inch scherm hebben, maar dat kan nog veranderen. Mogelijk komt het toestel nooit op de markt, als Apple besluit dat het niet goed genoeg is, of dat het schermformaat toch niet bevalt. Het kan ook zijn dat Apple het model gewoon op de plank wil hebben liggen, voor het geval er toch een antwoord van Apple wordt verwacht op de steeds verder uitdijende Android-schermen.

Voor mensen die al een tijdje op een radicaal nieuwe iPhone van Apple zitten wachten, zou de line-up wel eens kunnen tegenvallen. Het zal technologisch een enorme klus zijn om componenten in een nog kleinere behuizing onder te brengen, vooral bij de nog dunnere en lichtere iPad 5. Maar de consument zal uiteindelijk naar het eindplaatje kijken en misschien concluderen: “Mwoah, ziet er ongeveer net zo uit”. De tijd zal het leren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 11:54
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.