‘iPad 5 wordt 33 procent lichter, in september op de markt’

De iPad 5 wordt 25 tot 33 procent lichter dan de iPad 4 en komt in september op de markt. Dat zegt de soms betrouwbare site DigiTimes. Het sluit aan op eerdere berichten van analist Ming-Chi Kuo.

ipad-3-reclame
Er zijn een paar zekerheden in het leven. Apple-producten hebben al een ‘officiële’ naam gekregen voordat ze zijn aangekondigd. En DigiTimes houdt de stemming erin met een constante stroom geruchten. Deze keer is de site van de partij met informatie uit de Taiwanese toeleveringsketen, waaruit zou blijken dat de vijfde generatie iPad 25 tot 33 procent lichter is dan de iPad 4.

De vijfde generatie iPad zou al volgende maand in productie kunnen gaan, om op tijd klaar te zijn voor een introductie in september. De eerste serie zal 3 miljoen stuks omvatten, waarna Apple en productiepartners de capaciteit opvoeren om voldoende te kunnen leveren. DigiTimes weet het zeker: de nieuwe iPad ligt in september in de winkel en heeft een Retina-scherm met een resolutie van 2048 x 1536. Dit is hetzelfde als het scherm in de vierde generatie iPad. Het verschil is echter dat gebruik wordt gemaakt van glassubstraat van geen 0,25 maar slechts 0,2 mm dikte. Een ander verschil is dat de iPad 5 een smallere schermrand krijgt. Daarover werd al eerder gesproken, toen werd gesuggereerd dat de 9,7-inch iPad dezelfde verhoudingen krijgt als de iPad mini, met een smallere schermrand.

Omdat er maar één backlight-balk nodig is in plaats van twee, kan de iPad veel lichter worden uitgevoerd. Apple zou bovendien van plan zijn om de GF2-touchscreentechnologie te gebruiken, waarbij een laag glas wordt gecombineerd met twee lagen ITO-film. LG Display, Samsung Display en Sharp zouden verantwoordelijk zijn voor de productie van de schermen voor de iPad 5. Het Taiwanese SMT zou de LED-lichtbalken leveren, Radiant Opto-Electronics en Coretronic staan opgelijnd om de backlight te maken en TPK Holding is verantwoordelijk voor de bevestiging van de aanraakpanelen, zo zeggen tipgevers.

De informatie van DigiTimes komt overeen met eerdere berichten van KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo, die ook over een veel lichtere en smallere iPad sprak. Hij verwacht bovendien dat de iPad 5 in september op de markt komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2013, 18:51
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad air

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.