‘Apple test 1,5-inch OLED-scherm voor iWatch’

Apple is momenteel bezig met het testen van 1,5-inch schermen voor de Apple iWatch, zegt een Taiwanese krant. Ook zou Foxconn een bestelling van 1.000 stuks voor de iWatch hebben gekregen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iwatch-rendering
Apple is bezig om een 1,5-inch OLED-scherm te testen, bedoeld voor een toekomstige iWatch. Het scherm is afkomstig van RITEK-dochterbedrijf RiTdisplay, zo schrijft de Taiwanese krant Economic Times. Apple zou hebben gekeken naar een 1,8-inch scherm, maar besloot later dat het te groot was. Om dit formaat in perspectief te plaatsen: de zesde generatie iPod nano die regelmatig als horloge werd gebruikt, had een scherm van 1,5-inch. Dezelfde krant heeft ook vernomen dat Foxconn een eerste bestelling van 1.000 stuks heeft ontvangen. Dit wekt de indruk dat Apple een eerste batch laat maken, om intern te kunnen testen.

apple-iwatch-smartwatchVolgens de berichten van Economic Times zal RitFast (ook onderdeel van RITEK) de aanraaksensoren leveren voor het slimme horloge. De gekozen sensoren kunnen in een dunne laag glas worden verwerkt, zodat het scherm zo dun mogelijk kan worden gehouden. Opvallend is trouwens dat er regelmatig is beweerd dat Apple geïnteresseerd is in OLED-schermen, maar dat er nog steeds geen iOS-apparaten met OLED-schermen zijn uitgebracht. Een dergelijke smartwatch zou voor Apple dus de eerste zijn. OLED-schermen zouden erg geschikt zijn voor draagbare technologie, omdat ze weinig energie verbruiken.

Apple CEO zei tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers dat er geweldige aankondigingen aankomen in het najaar, waardoor de kans groot is dat we nog een paar maanden moeten wachten.

De Nederlander Martin Hajek, die eerder renderings maakte van de iWatch (zie afbeelding midden) heeft nu opnieuw een aantal renderings van de iWatch gemaakt, die je bovenaan en onderaan dit artikel ziet.

iwatch-hajek-nieuw

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2013, 21:28
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen horloge, iwatch, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.