‘iOS 5.1 bèta bevat hints naar nieuwe quad core-processor’

Geruchtensite 9to5Mac heeft hints naar een nieuwe dual core-processor in de bèta van iOS 5.1 gevonden. Dit zou alles te maken kunnen hebben met Apple's nieuwe A6-processor, die vermoedelijk debuteert in de volgende iPad.

Apple A6Geruchtensite 9to5Mac heeft in de bèta van iOS 5.1 code gevonden die hint naar een quad core-processor voor toekomstige iOS-apparaten. Dit zou alles te maken kunnen hebben met de A6-processor, die vermoedelijk in de iPad 3 zal debuteren. Een quad core-processor zou dankzij het gebruik van vier aparte kernen ervoor zorgen dat een toekomstige iPhone nog sneller is dan de huidige iPhone 4S, die een dual core-processor gebruikt.

In de code van iOS 5.1 wordt gesproken over /cores/core.3. Volgens bronnen van 9to5Mac wijst dit op een quad core-processor, gezien core.0, core.1 en core 2 respectievelijk single-, dual- en triple-core processors zijn. Zo staat de dual core-processor van de iPhone 4S en iPad 2 te boek als core.1 in iOS 5.

Dit is zeker niet de eerste keer dat Apple verwijst naar nieuwe technologie binnen iOS 5, zo verscheen de in geruchten gehulde iTV eerder al. Toen iOS 5.1 eerder verwees naar een nieuwe een nieuwe iPhone, Apple TV en verschillende iPads, reageerde Apple door in een latere versie overdreven veel apparaten te vermelden.

A6 code

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2012, 16:47
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp a6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.