iPad 2 in 13 nieuwe landen, levertijd omlaag naar 1-2 weken

De levertijd van de iPad 2 is teruggebracht naar 1 tot 2 weken, zo blijkt uit de online Apple Store. Vanaf volgende week is de iPad in 39 landen te koop, bleek tijdens de bekenmaking van de kwartaalcijfers.

ipad 3gApple gaat de iPad 2 volgende week in nog eens 13 nieuwe landen uitbrengen. In totaal zal de iPad 2 dan in 39 landen wereldwijd verkrijgbaar zijn. Apple-topman Tim Cook kondigde dit gisteren aan bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Maar is er wel genoeg voorraad om al die landen van voldoende voorraad te voorzien? Blijkbaar wel, want de levertijd van de iPad 2 is opeens weer omlaag gegaan. In plaats van een levertijd van 3 tot 4 weken hoef je nu nog maar 1 tot 2 weken te wachten. De kortere levertijd geldt zowel voor Nederland als België.

Door de grote vraag naar de iPad 2 maakte Apple gisteren enigszins tegenvallende cijfers bekend. In het tweede kwartaal van dit jaar zijn er ‘slechts’ 4,69 miljoen iPads verkocht. Dat hadden er veel meer kunnen zijn als Apple de productie had kunnen opvoeren – maar daar zat nou juist het knelpunt: het lukte niet om sneller onderdelen aan te voeren en de iPads te produceren. Apple zei gisteren dat de aardbeving en tsunami in Japan geen invloed hebben gehad op de productie. Wel had Apple graag meer willen produceren, zei Chief Financial Officer Peter Oppenheimer:

We sold every iPad 2 we could make in the quarter and we would have liked for the quarter to have ended with more iPads in the channel.

De kortere levertijd is ook te zien in andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en de VS. Mensen die hun iPad 2 online hadden besteld moesten relatief lang wachten, ook als ze meteen op 25 maart hadden besteld.

De iPad is te koop bij de online Apple Store, maar ook bij diverse andere winkels zoals Media Markt en de Apple Premium Resellers. Zie ook ons uitgebreide artikel over het kopen van de iPad 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2011, 12:44
Categorie Providers
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.