Aandeel Apple komt voor het eerst boven de 600 dollar uit

Het aandeel van Apple is voor het eerst over de 600 dollar heengegaan. Met name de komst van de iPad 3 en de verwachting van nieuwe producten maken dat 2012 weer een financieel topjaar voor Apple gaat worden.

Aandeel Apple komt voor het eerst boven de 600 dollar uitDe aandelenkoers van Apple heeft wederom een nieuw hoogtepunt bereikt. Vandaag ging het bedrijf voor het eerst door de magische grens van 600 dollar heen. Nu lijkt het aandeel rond de 600 dollar-koers te zweven. Sinds oktober vorig jaar zijn de aandelen van Apple met meer dan veertig procent gestegen en het einde lijkt nog niet in zicht. Met name de goede reviews over de iPad die vanaf morgen in een tiental landen te koop is, lijken de koers omhoog te stuwen.

Diverse banken hebben hun verwachtingen over de koers van Apple naar boven bijgeschroefd. Zo denkt zakenbank Morgan Stanley dat het aandeel minimaal 720 dollar waard kan worden in twaalf maanden en in het meest positieve geval wellicht wel 960 dollar. Volgens MacDailyNews is Apple (548.95 miljard dollar) momenteel twee keer zoveel waard dan Microsoft (274.42 miljard dollar).

Toen Apple op 12 december 1980 voor het eerst op de beurs kwam kon je voor 22 dollar een aandeel kopen. Op 8 juli 1982 bereikte de marktwaarde van Apple zijn laagste punt: 630.9 miljoen dollar. Een fractie van de marktwaarde nu. Met de komst van de nieuwe iPad en nog meer producten in het verschiet voor 2012 lijkt de aandelenkoers van Apple alleen nog maar toe te kunnen nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2012, 16:47
Categorie Apple
Onderwerpen aandelen, apple, financieel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.