iOS Engineering-topman Henri Lamiraux verlaat Apple

Apple's topman voor iOS Engineering Henri Lamiraux heeft Apple verlaten. Dat blijkt uit zijn Linkedin-profiel.

henri-lamirauxHenri Lamiraux, topman voor iOS Engineering, heeft het bedrijf verlaten. In zijn LinkedIn-profiel bevestigt Lamiraux dat hij eind oktober het bedrijf heeft verlaten. De man was verantwoordelijk voor de apps die standaard in iOS worden meegeleverd. Ook leidde hij de implementatie van nieuwe functies in het besturingssysteem, stuurde het bugfixing-proces en de distributie aan consumenten aan. Daarnaast had hij nog een aantal andere verantwoordelijkheden, zoals het beheren van frameworks van het besturingssysteem. Kortom: een belangrijke man voor het gehele iOS-ecosysteem, ook nadat Craig Federighi afgelopen najaar Senior VP voor iOS en OS X werd.

Federighi leidt de algemene activiteiten op het gebied van software, terwijl Laminaux specifieke onderdelen van iOS onder zijn hoede nam. Maar Laminaux zou ook de rechterhand van Scott Forstall zijn geweest, de man die inmiddels op een zijspoor is gezet.

Lamiraux trad ruim 20 jaar geleden in dienst bij Apple als software engineer voor de Mac. Hij klom daarna omhoog in de organisatie. Eerst werd hij manager Mac software engineering, daarna director software engineering voor iOS en vervolgens senior director engineering voor iOS. Sinds 2005 richtte hij zich op iOS, dus twee jaar voordat de iPhone op de markt kwam. Met het vertrek verliest Apple een man met veel ervaring. Laminaux was aanwezig bij sessies en in instructievideo’s op de WWDC-conferentie. Zo gaf hij in 2012 een presentatie voor ontwikkelaars, vlak nadat de WWDC-aankondigingen aan de media waren gedaan. Apple is ondertussen al druk bezig om iOS 8 te ontwikkelen. Daarin zou meer aandacht zijn voor integratie van meer M7-functies en nieuwe functies voor de Apple Kaarten-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2013, 18:33
Categorie Apple
Onderwerpen ios 3, personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.