iOS-appmakers overgenomen: Autodesk koopt Socialcam, Paypal koopt Card.io

Twee iOS-appmakers zijn vannacht overgenomen: PayPal kocht mobiele creditcarddienst Card.io en Autodesk ging er vandoor met Socialcam, een videodienst voor de iPhone die in maart 2011 debuteerde.

socialcamTwee iOS-appmakers vielen vannacht in handen van grotere bedrijven. Autodesk, bekend van de 3D-ontwerptool AutoCAD, kocht de videodienst Socialcam voor 60 miljoen dollar. Socialcam maakte z’n debuut op de iPhone in maart 2011, als onderdeel van Justin.tv. Je kunt er gemakkelijk video’s mee maken, bekijken en delen. De gratis iPhone-app is al 16 miljoen keer gedownload. De aankoop wekt de indruk dat Autodesk meer in de richting van consumenten wil opschuiven.

Autodesk zelf is vooral actief met professionele tools voor design en visualisatie. Toch hebben ze ook een aantal iOS-apps voor consumenten uitgebracht. Er zijn momenteel maar liefst 21 iOS-apps van Autodesk te vinden in de App Store, van Pixlr-o-matic tot het spelletje Tinkerbox.

card-io iphoneSocialcam is ook op Facebook erg populair: er zouden 3,7 miljoen dagelijkse gebruikers zijn en 56 miljoen actieve gebruikers per jaar. Wel neemt het gebruik af. Op de iPhone groeit de populariteit alleen maar. In de Nederlandse App Store staat Socialcam op nummer 23 in de lijst van populaire gratis apps.

PayPal deed vannacht ook een grote overname, die met iOS te maken heeft. Ze kochten het mobiele creditcard-betaalbedrijf Card.io. Dit was te gebruiken op iOS en Android en maakte het voor kleine winkeliers mogelijk om creditcard-betalingen te accepteren. Het idee is vergelijkbaar met Square, maar de techniek is anders. Card.io maakt geen gebruik van een accessoire waarmee je de magneetstrip van de creditcard moet lezen. In plaats daarvan leest het optisch de informatie van de kaart. Dat maakte het voor Card.io wel een stuk lastiger: creditcards zien er verschillend uit en dat levert problemen op bij de herkenning. De medewerkers zullen worden verplaatst naar het kantoor van Paypal in San Jose. Opvallend was dat PayPal al bezig was om Card.io’s diensten in PayPal te integreren. In de loop van het proces viel het besluit om het hele bedrijf maar over te nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2012, 9:37
Categorie Apple
Onderwerpen autodesk, paypal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.