wallpaper-ios-9-iphone-ipad

iOS 9.1 publieke beta 2 nu beschikbaar

Apple heeft iOS 9.1 publieke beta 2 beschikbaar gesteld voor mensen die deelnemen aan het publieke testprogramma van iOS.

wallpaper-ios-9-iphone-ipadApple heeft iOS 9.1 publieke beta 2 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en goedgekeurde testers. De tweede publieke beta bevat verdere verbeteringen voor de eerder uitgebrachte beta, die zich ook al richtte op kleine aanpassingen. Het is nog niet bekend wanneer de publieke versie van iOS 9.1 verschijnt, maar we verwachten in de loop van oktober of november.

iOS 9.1: grootste nadruk op emoji en iPad Pro

Verwacht in iOS 9.1 geen gigantische veranderingen – die heeft Apple al in iOS 9 toegevoegd. Wel wordt er het één en ander aangepast om de ervaring net iets fijner te maken. Zo ontdekten we eerder al dat iOS 9.1 nieuwe emoji zal bevatten, zoals het kaasblokje, de taco en de middelvinger. Daarnaast krijgt Hey Siri een speciaal instelscherm, waardoor ze jouw stem leert herkennen. De verdere vernieuwingen in iOS 9.1 zijn vooral gericht op de iPad Pro, die pas in november verschijnt. Er zitten nieuwe functies in, zoals ondersteuning voor accessoires zoals het Smart Keyboard en de Apple Pencil. Ook zal iOS 9.1 de nieuwe Apple TV 4 ondersteunen.

De eerste publieke beta van iOS 9.1 verscheen op 10 september, een dag na het ‘Hey Siri’-evenement. Gisteren verscheen iOS 9.0.1 voor gewone gebruikers, waarin een aantal knellende problemen werden opgelost. Ook verscheen iOS 9.1 beta 2 voor ontwikkelaars, die vrijwel of geheel gelijk is aan de publieke beta die je vandaag kunt binnenhengelen.

iOS 9.1 publieke beta 2 installeren

Heb je iOS 9.1 publieke beta 1 geïnstalleerd? Dan kun je meteen upgraden naar iOS 9.1 beta 2 vanuit de iOS-instellingen. Dit doe je bij Instellingen > Algemeen > Software-update. Zit je nog op een eerdere iOS-versie zoals iOS 8 of iOS 9, dan moet je je eerst aanmelden voor het publieke betaprogramma van iOS.

Lees je dit artikel vlak nadat de update is uitgebracht? Dan kan het even duren totdat deze ook bij jou verschijnt. Apple stelt iOS-updates altijd geleidelijk beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2015, 19:24
Categorie iOS
Onderwerpen beta, ios 9.1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.