iOS 9 met iPhone, iPad en iPhone 6s.

iOS 9 nu geïnstalleerd op driekwart van alle iOS-toestellen

iOS 9 staat nu op driekwart van alle iOS-toestellen geïnstalleerd. Dit is een stijging van vijf procent ten opzichte van de laatste meting. De overige toestellen draaien nog op iOS 8 of eerder.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Het gaat goed met iOS 9. Nog geen vier maanden na de release van Apple’s nieuwste versie van haar mobiele besturingssysteem, is driekwart van alle toestellen voorzien van deze nieuwste release. Bijna een vijfde van alle iOS-apparaten draait nog op iOS 8.

iOS 9 gaat de goede kant op

iOS 9 op driekwart van alle iOS-toestellen geïnstalleerd.Apple meet deze cijfers aan de hand van App Store-bezoeken, met 11 januari 2016 als meest recente meting. Deze cijfers worden gepubliceerd op Apple’s ontwikkelaarswebsite. De vorige cijfers van het aantal toestellen dat op iOS 9 draait, werden op 2 december door Apple naar buiten gebracht. Toen bleek dat 70% van alle iOS-toestellen op iOS 9 draait. De meest recente versie was toen iOS 9.1, maar in de tussentijd heeft Apple iOS 9.2 uitgebracht. Ook is iOS 9.2.1 al even in beta, terwijl deze week ook de beta van iOS 9.3 verscheen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het aantal toestellen dat op iOS 9 draait alleen maar sneller toenemen, want iOS 9.3 bevat een aantal handige functies, zoals de speciale nachtmodus. Ook wordt de nieuwe 4-inch iPhone ergens in de komende maanden verwacht, waardoor het percentage iOS 9-toestellen nog verder kan groeien.

De overige 25% van de toestellen draait op iOS 8 (19%) en oudere versies (7%). Een maand geleden was dat nog respectievelijk 22% en 8%.

iOS 9 heeft nog even de tijd om de uiteindelijke score van iOS 8 in te halen. Vlak voor de release van iOS 9 stond iOS 8 op bijna negentig procent van alle toestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2016, 15:12
Categorie iOS
Onderwerp ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.