Twitter zwart schaap

Twitter Connect wil je in contact brengen met meer mensen

Twitter heeft de Connect-functie geïntroduceerd, waarmee je nog makkelijker ziet welke accounts leuk zijn om te volgen. Ook kun je je adresboek uploaden naar Twitter.

Twitter wil dat je makkelijker vrienden maakt. Via de nieuwe Connect-functie in de app krijg je accounts te zien die je misschien wilt volgen. Is dat nieuw? Nou, als je Twitter al wat langer gebruikt ken je de suggesties die ze voortdurend geven. Ook al wil je Paul de Leeuw, Humberto Tan en Jochem Myjer écht niet volgen, je krijgt ze toch steeds weer opnieuw als suggestie voorgeschoteld. Of het nieuwe Connect-tabblad betere connecties oplevert, zal de praktijk moeten uitwijzen.

Twitter heeft al een ‘Who to follow’ blokje in je nieuwsfeed staan. Connect borduurt daarop voort, maar geeft je meer suggesties dan de twee of drie accounts die je via ‘Who to follow’ ziet. Twitter kijkt naar mensen die je nu al volgt, tweets die je leuk vindt en populaire accounts in jouw omgeving. Ook trends spelen mee. Via Connect zie je al die suggesties nu overzichtelijk bij elkaar, met uitleg waarom jij juist dat account zou moeten volgen. Twitter belooft dat de functie gaandeweg steeds beter wordt.

Adresboek importeren in Twitter

Met de Twitter-app kun je bovendien nu je adresboek synchroniseren, zodat je nieuwe vrienden kunt toevoegen. Als iemand uit je adresboek op Twitter komt, krijg je daar ook meteen een notificatie van. Zo kun je iemand meteen verwelkomen, zodat hij of zij zich welkom voelt op Twitter. Het sociale netwerk heeft er belang bij dat er steeds een verse stroom nieuwe gebruikers bij komt. In dat kader past ook de nieuwe Connect-functie: als je nog geen vrienden hebt om te volgen, is het wel zo handig als Twitter een paar populaire accounts voorstelt, zodat je een beetje kunt afkijken hoe het werkt.

Zie je het Connect-tabblad nog niet? Geen zorgen, het komt in de loop van de dag en aanstaande nacht beschikbaar op iOS en Android. Zodra de Connect-tab beschikbaar is en je op het poppetje linksboven klikt zie je de nieuwe lijst met suggesties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2016, 18:34
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.