Vroege apps met iOS 8-widgets en extensies tijdelijk defect (update)

Een aantal apps met widgets en extensies zijn vroegtijdig in de App Store verschenen. maar de nieuwe iOS 8-functies zijn tijdelijk defect.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Widget Pcalc defectNog voor het verschijnen van iOS 8 zijn er meerdere app-updates met iOS 8-functies online verschenen. Deze apps kampen alleen met een vervelend probleem: iOS 8-functies zoals extensies en widgets werken nog niet. Hierdoor kunnen iOS 8-gebruikers met de Golden Master de app-functies nog niet benutten.

Update: Inmiddels werken de extensies en widgets weer.

Op het moment zijn er updates van onder andere Omnifocus 2 en Pcalc verschenen, waarin extensies en widgets voor iOS 8 worden gebruikt. De ontwikkelaars van beide apps waarschuwen op Twitter dat de nieuwe functies nog niet goed werken. Overigens lijken alleen widgets en extensies getroffen: apps met Health-integratie en interactieve notificaties moeten gewoon werken. Beide nieuwe iOS 8-functies zijn namelijk al te gebruiken in de laatste update van Endomondo.

Volgens iOS-ontwikkelaar David Smith zijn de problemen tijdelijk: ze zijn te wijten aan de App Store, die de apps niet correct signeert. Dit betekent dat Apple de problemen op afstand kan oplossen, zonder dat de betreffende apps nog een update moeten krijgen. Dit gebeurt mogelijk nog voor de publieke versie van iOS 8 op 17 september verschijnt.

Screenshot via @fousa

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2014, 11:37
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen extensie, ios 8, widgets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.