iOS 8 laat je creditcard scannen met iPhone-camera

In iOS 8 kun je creditcards scannen als je in Safari aankopen wilt afrekenen. Hier lees je hoe het werkt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

creditcards-stapelAankopen doen met je iPhone wordt straks een stuk makkelijker. In iOS 8 is een nieuwe functie ontdekt, waarbij je vanuit Safari een creditcard kunt scannen met je iPhone-camera. Het bespaart je de moeite om de cijfers van je creditcard steeds opnieuw in te voeren. De nieuwe optie is te zien als je webwinkels zoals Amazon bezoekt. Webontwikkelaars hoeven geen aanpassingen te doen om hun afrekenmodule op de website geschikt te maken voor deze creditcardscanner. Op een online bestelformulier worden automatisch de betaalgegevens ingevuld. Dat kon natuurlijk al langer als je apps zoals 1Password of de automatisch invullen-functie van Safari.

Maar éénmaal zul je toch de creditcardgegevens handmatig moeten intikken en dat kan straks mooi door te scannen. Er komt een optie ‘Scan Credit Card’ in beeld, waarna je een foto van je creditcard kunt maken. Met optische karakterherkenning (OCR) zet Apple de foto om naar cijfers.

ios8creditcardsHet is een van de vele voorbeelden waaruit blijkt dat OS X en iOS steeds beter met elkaar samenwerken. Andere functies waaruit dat blijkt: AirDrop werkt straks tussen iPhones en Macs, Handoff laat je verder werken aan een taak waarop je op een ander apparaat was begonnen en met Continuity kun je zelfs telefoontjes op de Mac aannemen, zonder de iPhone uit je zak te halen.

Lees ook: iOS 8 uitgelicht: zo werken iOS en OS X beter samen

Apple gaat nog veel meer verbeteringen doorvoeren in Safari en iOS 8. Op de iPhone kun je straks de desktopversie van een website opvragen, zonder de huidige omweg via de Chrome-app. Er komt ook een nieuwe tabbladenfunctie in de iPad-versie van Safari.

Alle vernieuwingen kun je lezen in onze uitgebreide serie ‘iOS 8 uitgelicht‘. Of lees voor een samenvatting van de belangrijkste punten ons Dossier iOS 8. iOS 8 verschijnt pas in het najaar van 2014 officieel. Tot die tijd kunnen ontwikkelaars met een betaversie aan de slag.

Foto: Flickr CC, State Farm

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:19
Categorie iOS
Onderwerpen creditcard, ios 8, ios 8 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.