ICS Republique iPad iPhone

Sluipspel Republique is Apple’s gratis App van de Week

Apple heeft het sluipspel Republique uitgeroepen tot gratis App van de Week. Republique is van de maker van Halo 4 en Metal Gear Solid 4.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ICS Republique iPad iPhoneGoed nieuws voor gamers: Apple heeft het iOS-spel Republique uitgeroepen tot App van de Week. Je kunt de game daarom een week lang gratis downloaden voor de iPhone, iPad en iPod touch. Republique is nogal een titel: het spel werd gemaakt door Ryan Payton, één van de grote namen achter games zoals Metal Gear Solid 4 en Halo 4. Met Republique wilde hij een ‘volwassen’ spel voor iDevices maken, dat qua ervaring gelijk staat aan games voor spelcomputers.

Verwacht van Republique niet een simpel iOS-spelletje voor op het toilet. Dit is een game waar je voor moet gaan zitten, met imposante tussenfilmpjes met bekende stemacteurs en een verhaal dat je door de hele spelwereld slingert. Je speelt in Republique een anonieme hacker, die van beveiligingscamera naar beveiligingscamera springt om een meisje te helpen ontsnappen. Ondertussen leer je steeds meer over de dictatoriale staat waar zij zich in bevindt.

Omdat je een hacker bent in Republique, speelt het spel verdraaid goed op een touchscreen. Je hoeft immers geen personage te besturen met virtuele sticks. In plaats daarvan swipe je om met een camera rond te kijken en tap je op hackbare objecten en doelen waar het meisje naartoe moet lopen.

Republique is Apple’s gratis App van de Week, maar je krijgt niet de volledige game cadeau: je kunt enkel het eerste hoofdstuk spelen. Wil je het tweede deel van het verhaal ook spelen, dan kost dat je alsnog €4,49. Uiteindelijk moet Republique vijf afleveringen krijgen. Ben je van plan ze allemaal te spelen, dan koop je vanuit de game een seizoenspas voor 14 euro. Republique is hoogstwaarschijnlijk tot en met donderdag 12 juni Apple’s App van de Week.

Downloaden: Republique (gratis, was €4,49, in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 15:02
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.