iOS 8 Apple Maps bedrijf 2

iOS 8 koppelt bedrijfsdata Kaarten-app aan recent gebelde nummers

iOS 8 gebruikt kaartinformatie uit Apple Maps om bedrijven aan nummers in de Telefoon-app te koppelen. Zo weet je wie je gebeld hebt.

iOS 8 Apple Maps bedrijfBel je een bedrijf vanuit de Kaarten-app in iOS 8 beta 5, dan zal de bedrijfsnaam voortaan vermeld staan bij de recent gebelde nummers van de Telefoon-app. In voorgaande iOS-versies werd alleen betreffende nummer getoond en moest je er zelf achter komen van wie of wat het nummer ook alweer was.

Met deze kleine tweak wil Apple belinformatie beter begrijpbaar maken aan de hand van data in Apple Maps. De bedrijfsnaam lijkt vooralsnog alleen aan een nummer te worden gekoppeld, als je het bedrijf belt vanuit de Kaarten-app. Probeer je via Siri of de Spotlight een bedrijf te bellen, dan wordt er in de Telefoon-app geen bedrijfsnaam aan het nummer gehangen.

De nieuwe functie in iOS 8 beta 5 is een kleine verbetering met zeer grote potentie. Apple experimenteert namelijk met het koppelen van bedrijfsnamen aan telefoonnummers die niet in je eigen adresboek staan. Dat gebeurt nu alleen met bedrijven die je zelf uit de Kaarten-app belt, maar het is te hopen dat de iPhone dit ooit bij iedereen doet. Dan zou de iPhone een naam koppelen aan een bedrijf dat jou belt, zonder dat je zelf hoeft te weten van wie het nummer is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2014, 9:31
Categorie iOS
Onderwerpen beta, ios 8, kaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.