sago mini friends

iKids week 33: Sago Mini Friends, Kleine luchthaven en meer

In de iKids van week 33 lees je over Sago Mini Friends, de Nederlandse app Kleine luchthavens en Time Tangle, een tof spel voor tieners.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

sago mini friendsEr is deze week geen tekort aan apps, want met Sago Mini Friends, Kleine luchthavens en Time Tangle zijn er weer een aantal zwaargewichten aan de App Store toegevoegd. Stuk voor stuk zijn de applicaties afkomstig van bekende ontwikkelaars, die hun strepen op appgbied ruimschoots hebben verdiend. De goedkopere en minder bekende apps geven we in de iKids ook graag een plaatsje, maar die waren er deze week simpelweg niet. Komkommertijd, zullen we maar zeggen. Tot die tijd kunnen kinderen met deze apps prima uit de voeten, want ze zitten goed in elkaar en bieden genoeg afwisseling om je lange tijd mee te vermaken.

Sago Mini Friends

Bekende ontwikkelaar Sago Sago heeft weer een prettige nieuwe app uitgebracht, die we ondanks zijn bekendheid eigenlijk niet onbesproken kunnen laten. Sago Mini Friends maakt handig gebruik van populaire figuren uit voorgaande apps, zoals Jinja de kat en Harvey de hond en drie andere leuke karakters. Met ieder van hen kunnen kinderen verschillende activiteiten ondernemen, van huishoudelijke klusjes als het maken van een vogelhuisje tot leukere spellen als verkleden. Tussendoor is er af en toe tijd voor een gezonde snack. Handig voor ouders die hun kinderen hun oude iPad hebben gegeven: apps van Sago Sago hebben nooit hogere besturingssystemen dan iOS 5.0 nodig, en kunnen dus ook op een iPad 1 worden gespeeld.

sago mini friends verkleden

Kleine luchthaven

Kleine luchthaven is de opvolger van het populaire Nederlandse Brandweermannetjes en daarom sowieso een bespreking waard. Net als bij Brandweermannetjes heeft de app meerdere scenario’s, maar dan op en rond het vliegveld. In die scenario’s zijn ongeveer 90 verborgen animaties en kleine verrassingen verstopt. Op die manier kunnen kinderen van 3 tot 6 jaar alle verschillende aspecten van vliegen en een luchthaven ontdekken, van de aankomst met de taxi en check-in en veiligheidscontrole tot de wachttijd bij gate en uiteindelijk zelf het vliegtuig besturen. Het zoek-en-vind aspect van het digitale prentenboek maakt het geheel weer erg aantrekkelijk. Zo leren kinderen waarom een ridder niet door de veiligheidscontrole mag, en hoe de koffers eigenlijk in het vliegtuig terecht komen. Ook een leuke app om eens te bekijken voordat jullie met het vliegtuig op vakantie gaan.

kleine luchthaven vlieghal

Time tangle

Voor oudere kinderen, zeg tussen de 9 en 11 jaar, valt er deze week ook weer een nieuwe app te ontdekken: Time Tangle van Cartoon Network. In de bijzonder geanimeerde app verblijven kinderen in het land van Ooo, waar Finn per ongeluk de tijdtotem heeft gebroken. Daardoor is de tijd in de war. Door op avontuur te gaan, tegen slechteriken te vechten, mensen te redden en sandwiches te verzamelen kun je de tijd opnieuw opbouwen en de orde herstellen. Wanneer je jouw vrienden uit de tijdstroom redt kunnen ze daarna hun speciale krachten gebruiken om jou te helpen in de strijd tegen monsters als Citroenrasp, Maja de Luchtheks, Bos Tovenaar en het Beest. Een origineel spel, dat niet snel is uitgespeeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:54
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.