iOS 7 uitgelicht: grote interfacewijzigingen voor apps op een rij

Ook de standaard designelementen voor apps zijn in iOS 7 veranderd. Ontwikkelaar @MPow zette all veranderingen op een rij.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 iconDat de interface van iOS 7 er totaal anders zal uitzien dan wat we tot nu toe gewend waren, moge duidelijk zijn. Een dag na de aankondiging lieten we de oude app-iconen al naast de nieuwe versies zien, waarna we in de artikelserie iOS 7 uitgelicht de nodige interface-wijzigingen onder handen namen. De Italiaanse iOS-ontwikkelaar @ManzoPower heeft de nodige nieuwe interface-elementen naast elkaar gezet, om zo een nog beter idee te geven wat er nou precies allemaal anders is. Deze elementen worden door Apple in iOS 7 gebruikt, maar zijn ook voor app-ontwikkelaars te gebruiken.

iOS-applicaties die zich beroepen op de hieronder genoemde interface-elementen kunnen vanaf iOS 7 de vernieuwde variant gebruiken. Een app die met de oude UIviews in elkaar is gezet zal deze in eerste instantie alleen nog gebruiken totdat de ontwikkelaar een update uitbrengt: wij hebben een app met Apple’s standaard tab-balk op iOS 7 geïnstalleerd, maar deze gebruikte nog steeds de oude zwart-grijs-blauwe rij met iconen. Ontwikkelaars die iOS 7 testen hebben wel al toegang tot de nieuwe elementen, zodat ze hun apps er mee kunnen testen. Een app die wordt samengesteld met de nieuwe Xcode build krijgt automatisch het nieuwe uiterlijk.

De afbeelding laat een groot deel van de gebruikelijke iOS-elementen zien, waaronder de taakbalk, tabbalk, selectietool en schakelaars. Hiermee krijg je een nog beter idee van hoe anders iOS 7 nou eigenlijk is geworden.

iOS 7 interface vs iOS 6 interface

Met dank aan @emieljanson en @paul_van_dijk.

Teehan+Lax heeft alle nieuwe interface-elementen van iOS 7 gecombineerd in een Photoshop-bestand.
Dit artikel is onderdeel van de serie iOS 7 uitgelicht, waarin we bijzonderheden van iOS 7 bespreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:35
Categorieën Apple, Apps, iOS
Onderwerpen firmware, ios 7, ios 7 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.