Gerucht: ‘iPad mini 2 in augustus verzendklaar’

Pegatron zal in augustus 2013 de iPad mini 2 verzenden naar Apple. Dit beweren anonieme bronnen tegenover Digitimes.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad mini 2Fabrikant Pegatron zal de productie van de iPad mini 2 op zich nemen. Dit vertellen Taiwanese chipfabrikanten aan Digitimes. Pegatron zou in augustus van dit jaar de iPad mini 2 al naar Apple versturen, wat doet vermoeden dat de verkoop al in augustus of september start. Eerder vertelde Digitimes nog dat de iPad mini 2 pas rond de feestdagen verkocht zou worden. Volgens de bronnen zal Pegatron ook een deel van de budget-iPhones fabriceren en versturen in augustus, maar dat zou bijzonder zijn. Steeds meer rapporten wijzen er op dat de budget-iPhone pas in 2014 zijn entree zal maken.

Pegatron begint volgens Digitimes volgende maand met het leveren van onderdelen voor de iPad mini 2 en budget-iPhone, zodat ze in Augustus geassembleerd verzonden kunnen worden. Pegatron is vermoedelijk slechts één van de fabrikanten die zich met beide iDevices bezig zal houden: Foxconn is op het moment nog Apple’s meest prominente leverancier. In 2011 maakte Foxconn nog bezwaar op het delen van de productie met Pegatron.

Het nieuwe gerucht geeft een idee over wanneer er mogelijk een iPad mini 2 op de markt verschijnt, maar we raden je wel aan om een slag om de arm te houden. Digitimes schreef immers eerder deze maand nog over een totaal andere verschijningsdatum voor de iPad mini 2. Het is ons onduidelijk welke van de twee bronnen het meest betrouwbaar in deze situatie is. Het is uiteraard ook mogelijk dat de iPads van Pegatron in augustus al klaar zijn, waarna Apple zal wachten op de modellen van Foxconn die pas later worden geproduceerd.

Lees meer over de iPad mini 2 in ons dossier iPad mini 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 13:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad mini 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.