‘iOS 7 geïnstalleerd op 71 procent van alle iDevices’

iOS 7 draait op 71 procent van alle iOS-apparaten, aldus een onderzoek van Mixpanel.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7iOS 7 staat inmiddels op 71 procent van alle iOS-apparaten geïnstalleerd. Dit blijkt uit cijfers van Mixpanel, dat iedere dag in kaart brengt hoe vaak welke iOS-versie wordt gebruikt. Dat iOS 7 ontzettend populair is konden we al afleiden uit een eerder persbericht van Apple, waaruit bleek dat iOS 7 in vijf dagen tijd op 200 miljoen iDevices was geïnstalleerd. De data van Mixpanel brengt beter in beeld om hoeveel procent van alle actieve iPhones, iPods en iPads het gaat.

Om de nieuwe statistieken van Mixpanel verder in perspectief te brengen: op 19 september bleek uit informatie van de datatracker dat iOS 7 op 30 procent van alle iDevices geïnstalleerd stond. Toen had 68 procent van alle gebruikers iOS 6.

Mixpanel biedt ontwikkelaars hulpmiddelen om statistieken over hun apps bij te houden. Deze SDK maakt het ook mogelijk voor een app-maker – en dus Mixpanel – om te zien of een gebruiker iOS 7 draait. De cijfers geven hierdoor een aardig idee van het percentage actieve iOS 7-gebruikers, maar perfect is de data niet: er zijn vermoedelijk de nodige iDevices waar geen apps op staan die Mixpanel niet kan zien.

Afgelopen weekend passeerde iOS 7 voor het eerst de 70 procent in de data van Mixpanel. Vermoedelijk zullen er de komende dagen geen grote veranderingen plaatsvinden: na de eerste week is het aantal installaties zo te zien enigszins afgevlakt en groeien de iOS 7-gebruikers met een rustig tempo.

Fortune

Mixpanel iOS 7 oktober

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:16
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.