iOS 7-gebruikers hebben last van hangende iMessage-berichten

Een groeiend aantal iOS 7-gebruikers klaagt over hangende iMessages, waardoor de berichten niet goed worden verzonden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iMessage probleem iOS 7

Een groeiend aantal iMessage-gebruikers zegt sinds iOS 7 last te hebben van problemen bij het verzenden van berichten. De statusbalk bovenin het scherm blijft continu hangen, waardoor berichten niet worden verstuurd. Bij het verzenden van meerdere berichten stapelt alleen het aantal nog niet verzonden berichten op. Dat terwijl iMessage volgens de officiële statuspagina van Apple de afgelopen dagen geen problemen heeft ondervonden.


Het is nog onduidelijk hoeveel iMessage-gebruikers last hebben van het probleem. Op het iCulture-forum melden steeds meer mensen last te hebben van de issue. Topicstarter Techfreak beschrijft het probleem als volgt:

Sinds de update naar iOS 7 gebeurt het om de zoveel tijd dat het verzenden van iMessage-berichten niet lukt.

Het blauwe lijntje (van verzenden) stopt net voor het einde en blijft daar dan staan. Het bericht wordt dus niet verstuurd. Zo had ik op een gegeven moment 7 berichten in de wachtrij staan. Na het verwijderen van die berichten verdween de wachtrij ook.

Op het forum zijn tot nu toe twee mogelijke oplossingen aangedragen. Het wijzigen van de landcode van je iPhone naar Nederland in je Apple ID heeft het probleem voor één iemand opgelost, al meldt een andere forumbezoeker dat zijn code correct staat ingesteld. Een ander zegt dat het opnieuw instellen van zijn netwerkinstellingen het iMessag-probleem voor hem oploste. Dit kan je doen bij Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen. Buiten het forum zagen we het probleem met een simpele reset van de iPhone opgelost worden. Op Apple’s supportforum wordt het probleem ook al in meerdere topics besproken. Dit wijst er op dat de issue internationaal speelt, en dat het waarschijnlijk niet providerafhankelijk is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

117 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.