iOS 7 en nieuwe iPhone gevonden in serverlogs van ontwikkelaars

iOS 7 en een nieuwe iPhone6,1 zijn aangetroffen in serverlogs van ontwikkelaars. Het wijst erop dat Apple begonnen is met het testen van iOS 7.

ios 7 en 8Apple is al begonnen met het testen van iOS 7, zo blijkt uit serverlogs van ontwikkelaars. Er werden verwijzingen gevonden naar iOS 7 en een nieuwe iPhone met de codenaam ‘iPhone6,1’ (zonder spatie). Dat wil overigens niet zeggen dat de volgende generatie iPhone 6 gaat heten.

Wel lijkt het aannemelijk dat deze iPhone6,1 draait op iOS 7, de volgende grote update van het besturingssysteem die rond de zomer of het najaar wordt verwacht. Voor gewone gebruikers zal echter eerst nog iOS 6.1 beschikbaar komen. De IP-adressen van de toestellen die in de serverlogs zijn aangetroffen leiden naar de Apple-campus in Cupertino, als aanwijzing dat leden van Apple’s softwareteam al bezig zijn om te kijken of populaire apps goed zullen werken onder iOS 7.

In de serverlogs zijn helaas geen details over hardware of software-eigenschappen terug te vinden. Vermoedelijk zullen we de eerste details te weten komen tijdens WWDC, het jaarlijkse ontwikkelaarsevenement van Apple dat altijd vlak vóór de zomer plaatsvindt. Vaak komen dan ook vroege betaversies beschikbaar voor ontwikkelaars, zoals ook bij iOS 6 gebeurde. Geruchten wekten al de indruk dat Apple sinds eind 2012 bezig was met iOS 7.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2013, 16:30
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerp ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.