iOS 7 betaversies niet langer te gebruiken

De iOS 7 betaversies zijn niet langer te gebruiken. Je krijgt een melding dat je moet activeren, maar dat lukt niet. Installeren van iOS 7.0.2 lukt via iTunes.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios-7-betaHet is niet langer mogelijk om betaversies van iOS 7 te gebruiken. Heb je ooit een iOS 7 beta geïnstalleerd en ben je daarna vergeten om te updaten, dan zul je vanaf nu de afbeelding hiernaast te zien krijgen. Er is een activatie vereist om je iPhone (of iPad) nog langer te gebruiken. Probeer je te activeren, dan volgt er een foutmelding dat het toestel niet langer is geregistreerd als onderdeel van het iPhone Developer Program. De oplossing is om de huidige iOS 7.0.2 firmware te downloaden en via iTunes je toestel te herstellen.

Daarbij download je het juiste ipsw-bestand (zie hieronder) en houd je de Shift-toets (Windows) of Option-toets (Mac) ingedrukt terwijl je klikt op de knop om naar updates te zoeken. Daarna kies je het eerder gedownloade ipsw-bestand.

De ipsw-bestanden zijn te vinden op de servers van Apple, bijvoorbeeld hier:

activation-errorEen alternatief is dat je je iPhone in recovery mode zet en daarna een restore uitvoert naar firmware 7.0.2. Wil je je iOS-apparaat in recovery mode zeggen, dan houd je de homeknop en de aan/uitknop gelijktijdig ingedrukt. Zodra het scherm zwart wordt, laat je de aan/uitknop los terwijl je de homeknop nog steeds ingedrukt houdt. In iTunes verschijnt dan een melding dat er een iPhone in recovery mode is aangetroffen. Het kan nodig zijn om deze procedure een paar keer uit te voeren voordat het lukt. Als je vervolgens de Shift-knop (Windows) of Option-knop (Mac) ingedrukt houdt en op Herstellen in iTunes klikt kun je het ipws-bestand terugzetten.

Weet je niet welk apparaat je hebt, bijvoorbeeld de GSM- of GSM/CDMA-versie, dan helpt het om het typenummer (bijv. A1532) in Google in te typen om meer informatie te achterhalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:16
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.