iOS 7 al op 60 procent van iPhones

iOS 7 is inmiddels op 60 procent van de iPhones in gebruik, blijkt uit cijfers van Fiksu. Ook ligt het gebruik vop de iPhone 5s hoger dan op de iPhone 5c.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone5scJe hebt iCulture-bezoekers… en je hebt de rest van de wereld. Eén dag na het beschikbaar komen van iOS 7 bleek dat 86% van onze polldeelnemers al naar iOS 7 was overgestapt. De rest van de wereld had wat meer tijd nodig: daar lag het percentage en dag na de introductie nog maar op 30%. Maar het gaat de goede kant op, want uit nieuwe cijfers van Fiksu blijkt dat 60% van de iPhone-gebuikers inmiddels naar iOS 7 is overgestapt.

Fiksu houdt miljoenen iPhones in de gaten en checkt welke versie van iOS ze gebruiken. Uit de grafiek hieronder is af te lezen dat gebruikers bij iOS 7 (groene lijn) veel sneller geneigd waren te updaten dan bij iOS 6 (blauwe lijn) en iOS 5 (gele lijn).

ios-7-adoption

De cijfers van Fisku geven ook antwoord op een andere interessante vraag: hoe verhoudt zich de iPhone 5s ten opzichte van de iPhone 5c? Dat is een vraag die nog steeds de gemoederen bezighoudt (“is de iPhone 5c een flop of niet?”). In de grafieken van Fiksu is te zien dat de iPhone 5s (geel) qua gebruik de iPhone 5c (roze) behoorlijk verslaat met een factor 3 op 1. Omdat het hier om daadwerkelijk gebruik gaat kan het ook zo zijn dat de iPhone 5s-gebruikers hun toestel fanatiek gebruiken en de iPhone 5c-gebruikers niets ermee doen. Maar dat lijkt ons sterk.

iphone 5s 5c gebruik fiksu

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:18
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.