Apple heeft oplossing voor digitaal signeren van boeken

Apple heeft in een patent uitgelegd hoe je boeken digitaal kunt signeren. De digitale handtekening van een auteur is ook toepasbaar op muziekalbums en films.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

boek signeren 1Er is een reden om nog papieren boeken te kopen. Als je de auteur in levenden lijve ontmoet, kan je meteen een handtekening vragen. Bij een e-book gaat dat een stuk lastiger. Laat je de achterkant van je iPad signeren? Of open je het boek in een PDF-app waarin je ook handgeschreven notities kunt maken. In beide gevallen is het niet ideaal. Apple heeft misschien de oplossing. Bij het Amerikaanse patentbureau is een patentaanvraag opgedoken waarin een ‘book signing application’ wordt besproken. Een schrijver, acteur of muzikant kan met de app een e-book, film of muziekalbum signeren. De focus is in eerste instantie gericht op boeken, blijkt uit de titel: ‘Embedding an autograph in an electronic book’ (patentnummer 20130254284).

Het patent beschrijft de voordelen van digitale media, zoals extra audio en video, het delen van knipsels met vrienden of het gebruik van interactieve functies. Bovendien kun je tientallen boeken op een iPad meenemen, zonder dat het apparaat een gram zwaarder wordt. Maar de speciale ervaring waarbij een auteur een persoonlijke boodschap met handtekening opschrijft is moeilijk te vervangen. En het is maar de vraag of een gesigneerde digitale kopie straks net zoveel waard is op een veiling als een handgeschreven exemplaar op papier.

boek signeren

Met Autography was het trouwens al mogelijk om digitaal te signeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 23:09
Categorie Uncategorized
Onderwerp ebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.