iOS 7.1 laat je gedownloade iOS-updates verwijderen

Het is in iOS 7.1 mogelijk om gedownloade software-updates te verwijderen van de iPhone, iPad en iPod touch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7.1 beta update verwijderen deleteiOS 7.1-gebruikers kunnen een automatisch gedownloade over the air-update verwijderen van de iPhone. De nieuwe mogelijkheid werd ontdekt door het Duitse Macerkopf. Dat is goed nieuws voor bezitters van een iPhone met weinig opslag die niet willen updaten naar een nieuwe iOS-versie. In iOS 6 kon de update niet worden gewist en nam hij maar liefst 3,1GB in beslag, waardoor iedereen die niet wilde updaten een deel van de iPhone-opslag kwijt was.

Een over the air-update wordt door een iDevice automatisch gedownload zodra hij is verbonden met een oplader en een Wi-Fi-netwerk. Vervolgens moet je er zelf voor kiezen om hem op een later moment te installeren. In eerdere iOS-versies bleef het bestand staan totdat je hem installeerde en was er geen manier om hem van de iPhone te verwijderen.

De nieuwe verwijderoptie voor updates vind je onder Instellingen > Algemeen > Gebruik. Daar tap je op de gedownloade update en kies je voor de verwijderknop.

Het is uiteraard nog de vraag in hoeverre de optie van pas zal komen voor iOS 7.1-gebruikers. De update van huidige iOS 7-versies naar iOS 7.1 zal minder extreem zijn dan de stap van iOS 6 naar iOS 7, waardoor updaten niet een groot bezwaar zal zijn. De mogelijkheid om updates te verwijderen lijkt vooral handig voor jailbreakers die niet naar een latere iOS-versie mogen updaten, maar het is nog de vraag of de uiteindelijke versie van iOS 7.1 gejailbreakt kan worden. Tot nu toe is het evad3rs-team er in geslaagd om betaversies van iOS 7.1 te jailbreaken, maar kans bestaat dat de uiteindelijke update de gebruikte gaten zal dichten.

We weten nog niet helemaal zeker of de optie in de uiteindelijke iOS 7.1-update zal zitten. Apple voegde in een eerdere beta een donkere toetsenbordschakelaar toe, maar deze verdween in latere versies. We weten pas zeker wat iOS 7.1 allemaal bevat zodra de update officieel beschikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:11
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.